Brnabić: Vlast se neće menjati na ulicama, nego na izborima - ovo što se dešava je direktna destabilizacija (VIDEO)

19.05.2023

14:16 >> 14:30

0

Zato je važno da iskoristim ovo i kažem da građani Srbije ne veruju u laži, u dezinformacije, u pokušaje da se stvara haos u Srbiji stranih službi

Brnabić: Vlast se neće menjati na ulicama, nego na izborima - ovo što se dešava je direktna destabilizacija (VIDEO)
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Sve što se dešava je direktna destabilizacija Republike Srbije, rekla je danas u Skupštini premijerka Ana Brnabić, koja je poručila da se vlast neće menjati na ulicama, nego na izborima.

- Nismo imali nijedan neusaglašen zahtev, a ne da je neko napuštao sednicu vlade. Zato je važno da iskoristim ovo i kažem da građani Srbije ne veruju u laži, u dezinformacije, u pokušaje da se stvara haos u Srbiji stranih službi. Sve što se dešava je direktna destabilizacija Republike Srbije - rekla je premijerka.

- Poštovani građani, da ne bi izvlačili moje reči iz konteksta, nisam pričala o tragedijama, već o svemu onome što se dešavalo nakon tragedija i što se svaki dan pojačava. To da je Ivica Dačić napustio sednicu Vladu može da plasira samo neko ko želi da destabilizuje Srbiju - takvu jednu bezočnu laž, koja je lako proverljiva. Druga stvar, vidim iako sam ovde najmanje 20 puta ponovila da će se vlast u Republici Srbiji menjati samo voljom građana, iskazanom na izborima, da neće biti Majdana i da se neće menjati na ulici i da su izbori jedini mehanizam, a da se mi funkcija držati nećemo i da su ostavke najmanji problem. Da, možemo da idemo na izbore, ali samo da neće biti dozvoljeno da se bez izbora menja vlast - poručila je Brnabićeva.

Brnabić je poručila , odgovarajući lideru Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću, da neće biti tehničke vlade, kao ni nasilnog gašenja medija.

- Kažete da nam je isteklo vreme – moguće, s tim što će građani to da kažu. Mi ćemo da ih pitamo i oni će to da kažu, ali pre toga vi nećete moći da uzurpirate vlast, rekla je Brnabić.

Ona je poručila Obradoviću da ne postoji način da se oformi “tehnička ekspertska vlada” bez volje građana i bez ikakvih institucija, na ulici.

- Sve u redu, isteklo nam je vreme, idemo na izbore, mi podnesemo ostavke, sve u redu. Nastavićemo da se borimo i iz opozicije, za onakvu Srbiju kakvu sanjamo. Nastavićemo da se borimo i za puteve, pruge, mlade, obrazovanje, za kulturu i za zdravstvo, i za Srbiju koja konačno može i sme da vodi nezavisnu i samostalnu spoljnu politiku. Radićemo to iz opozicije. Nije problem, ali to će da kažu građani, a mi ćemo da poštujemo, rekla je premijerka.

Neće biti tehničke vlade ni nasilnog gašenja medija

 

Nema tehničkih vlada u međuvremenu, nasilnog gašenja medija, ni ovih ni onih, nema dodeljivanja frekvancija kako vi želite, bez institucija, poručila je Ana Brnabić.

Premijerka je rekla i da će štititi institucije i volju građana.

Brnabić je rekla i da ne zna kako Obradović može da govori o tome da je nekonfliktna ličnost kada su sve što svakoga minuta pokaže nasilje i agresija kao i da je sam priznao da je bio opozicija samo aktuelnoj vlasti, a pre toga deo vlasti.

- Izletela je istina, nije rekao ja sam 25 godina opozicija svakoj vlasti nego je rekao ja sam 11 godina opozicija ovoj vlasti, zato što ste bili deo prethodne vlasti kada ste uzimali novac iz Kolubare i iz sistema EPS-a. Nije to  mogla opozicija nego samo vlast, rekla je Brnabić tokom skupštinske rasprave.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

Ona je istakla i da ne zna kako Obradović može da govori o tome da je nekonfliktna ličnost kada su sve što svakoga minuta pokaže nasilje i agresija.

-Ja vas lično ne znam, ne zelim da vas lično upoznam, ali sve što znam o vama je suprotno, od toga što kažete", rekla je Brnabić i dodala da poslanici Marko Atlagić i Marijan Rističević poznaju njegovo nasilje, jer je  fizički napao kolege.

Brnabić je podsetila i da je Obradović fizički napao i ministra zdravlja u vreme kovid krize.

- Ne znam kako ste nekonfliktan. Pričate o korumpiranom i kriminalnom režimu, a rekli ste istinitu stvar, da ste 11 godina žestoka opozicija ovoj vlasti, kao što ste bili deo prethodne vlasti, ukazala je Brnabić.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

Obradović je tokom rasprave predložio da se formira tehnička vlada koja bi, kako je rekao, donela hitne mere prevencije nasilja u društvu.

On je rekao da smo u vanrednom stanju iako ono nije proglašeno, i da  ovo nije vreme za aplauze već samo za tugu i saučešće, za nacionalni  mir i slogu, ali i za odgovornost.

Obradović je zatražio da vlada podnese ostavku, da se otkaže miting u Beogradu 26. maja, kao i ukidanje nacionalne frekvencije TV Pink.

Jasno je, naravno, da delu opozicije nije stalo niti do žrtava, niti do bezbednosti dece, već samo do sopstvene promocije i politizacije tragedije u cilju progona i sloma Aleksandra Vučića, a sa njim i države Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike