Hitan prijem 1.200 policajaca: Gašić održao kolegijum o rezultatima rada policije

14.05.2023

09:35

0

Autor: I.K.

Na kolegijumu su razmatrani konkretni koraci i zadaci na očuvanju bezbednosti Srbije

Hitan prijem 1.200 policajaca: Gašić održao kolegijum o rezultatima rada policije
Copyright MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održao je kolegijum u sedištu Ministarstva, na kojem su analizirani rezultati i postupanja policije u proteklih šest meseci, ali i razmatrani konkretni koraci i zadaci na očuvanju bezbednosti Srbije, svih njenih građana, a posebno dece.

Kolegijumu su prisustvovali rukovodioci svih organizacionih jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Direkcije policije, kao i načelnici svih policijskih uprava u Srbiji, saopšteno je iz MUP-a.
Posebno su analizirani izveštaji o postupanju policije i preduzetim radnjama i merama u vezi sa zločinima koji su počinjeni u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu, u kojima je tragično nastradalo 17 osoba i koji su pogodili celu zemlju.

MUP Srbije
 

 

Zaključeno je da su preduzete mere sa ciljem povećanja bezbednosti u školama pokazale rezultate i još jednom potvrđeno da će školski policajci, u svih 1.800 škola u Srbiji, biti prisutni sve vreme do kraja tekuće školske godine, a da će ta praksa biti nastavljena i tokom sledeće. 

U skladu sa merama Vlade Srbije dat je nalog za hitan prijem novih 1.200 policajaca i sve službe Ministarstva su započele radnje kako bi proces osnovne policijske obuke i prijema otpočeo što pre.

Analizirajući stanje bezbednosti, preduzete akcije, postupanja, kao i radove na unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova, koje su rukovodioci podneli, utvrđeno je da je policija sprovela niz akcija kojima je sprečena distribucija velike količine narkotika na srpskim ulicama, kao i oružja.

Ministar je istakao i jednomesečni rok za predaju nelegalnog oružja, koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo i konstatovano je da je odziv građana ovoj akciji izuzetno dobar, što govori o povećanju poverenja u policiju, ali i o podizanju svesti građana o opasnostima do kojih dovodi nelegalno posedovanje oružja.

MUP Srbije
 

 

Posebna analiza odnosila se na međunarodnu akciju kojom je razbijen balkanski kartel i uhapšeni najveći narko-dileri, a zaplenjena je i velika količina droge, milionski iznos novca, kao i velika količina oružja i u kojoj su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova još jednom potvrdili kao pouzdan partner u saradnji sa međunarodnim policijskim organizacijama.
Ministar je ukazao da borba protiv organizovanog kriminala mora da bude nastavljena istim intenzitetom i da srpska policija ne sme da dozvoli da kriminalne bande ugroze bezbednost Srbije.

Konstatovano je da je stupio na snagu Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji je rezultat planskog sagledavanja potreba i detaljno planiranih obaveza i aktivnosti MUP-a, da je cilj postizanje što boljih dugoročnih rezultata, uz maksimalno poštovanje prava zaposlenih, kao i pravedne raspodele radnih mesta, a sve u cilju efikasnije zaštite svih građana Republike Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike