Ministar Vučević: Dolazak japanske kompanije “Nidek” u Novi Sad je od velikog značaja za Srpsku Atinu i sve mlade ljude

18.05.2023

14:13

0

"Naša zemlja postaje lider u ovom delu Evrope, prepoznati smo kao stabilno i plodno ekonomsko tržište", rekao je Vučević

Ministar Vučević: Dolazak japanske kompanije “Nidek” u Novi Sad je od velikog značaja za Srpsku Atinu i sve mlade ljude
Miloš Vučević i Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

U Novom Sadu danas je otvorena jedna od najmodernijih svetskih fabrika za proizvodnju električnih motora, japanska kompanija “Nidek”. Otvaranju je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao značaj ove velike investicije.

-Dolazak Nideka privući će i druge investicije, ocenio je Vučić, zahvalivši japanskim partnerima.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je da je dolazak japanske kompanije Nidek u Novi Sad od velikog značaja za Srpsku Atinu, ali i za celu državu.

-Naša zemlja postaje lider u ovom delu Evrope, prepoznati smo kao stabilno i plodno ekonomsko tržište, a to se nije desilo preko noći, na tome smo radili neumorno. Ponosan sam na predsednika Vučića i njegove neprestane napore da našu otadžbinu činimo boljom. Nidek je korak ka savremenom, to je karta ulaznica za još veće kompanije, a zbog njih, ali i drugih moćnih firmi, naši mladi mogu da se zaposle, njihovi roditelji konačno mogu mirno da spavaju, ne strahujući za budućnost. Hvala japanskim prijateljima što su baš kod nas došli sa inovacijama. Srbija može samo napred!”

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike