Iz Leposavića za Beograd - loše vreme ih neće sprečiti: U Raški Srbe sa KiM dočekali s pogačom i solju (FOTO)

18.05.2023

13:18

0

Grupa Srba iz Leposavića, severnog dela Kosovske Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja krenula je pešice za Beograd na skup podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je zakazan za 26. maj u Beogradu

Iz Leposavića za Beograd - loše vreme ih neće sprečiti: U Raški Srbe sa KiM dočekali s pogačom i solju (FOTO)
Copyright Foto: Tanjug

Za Srbe sa Kosova i Metohije koji su juče iz Leposavića i Kosovske Mitrovice krenuli peške za Beograd da podrže predsednika Aleksandra Vučića i državu Srbiju na mitingu jedinstva 26. maja, danas je u Raškoj priređen domaćinski doček, uz so i pogaču koje im je poslužila devojka u narodnoj nošnji. 

Njih je na putu dočekao narod koji im je poželeo srećan i miran put, kao i predstavnici lokalnog rukovodstva i aktivisti Srpske napredne stranke koji su im zahvalili za požrtvovanje i trud kojim podržavaju svoju državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića. 

Dejan Marjanović iz Leposavića rekao je da ih ni kiša ni loše vreme neće sprečiti da ispune svoj cilj. 

- Krenuli smo juče sa punkta Jarinje, sinoć smo stigli u Bujanovac, prespavali i krećemo put Kraljeva. Nastavljamo naš put do Beograda. Danas su meteo uslovi lošiji nego juče, imali smo manjih poteškoća sa žuljevima na nogama i zahvaljujemo opštini Raška i medicinskom timu na pomoći. Nastavljamo put i poručujemo predsedniku Vučiću sa ovog mesta da se bori, da Srbija ne sme da stane - rekao je Marjanović. 

Pomoćnik predsednika opštine Raška i predsednik opštinskog odbora SNS Raška Darko Milićević poželeo je srećan put prijateljima sa Kosova i Metohije. 

- Okupili smo se ovde da naše prijatelje, braću sa KiM dočekamo na prolasku kroz našu teritoriju, da im poželimo srećan put i zahvalimo za sve što čine za državu Srbiju i što podržavaju predsednika Aleksandra Vučića u naporima da sačuva naše Kosovo i Metohiju i podržavaju sve ono što nas čini jednim dobrim, kompaktnim društvom, da možemo da se borimo sa svim onim problemima koji nas zatiču danas - rekao je on.

Grupa Srba iz Leposavića, severnog dela Kosovske Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja krenula je pešice za Beograd na skup podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je zakazan za 26. maj u Beogradu.  

Iz Leposavića je krenula grupa od 23 mladića, 12 iz pomenutog mesta i 11 i Severne Mitrovice, dok je iz sela Gornje Kusce, u Kosovskom Pomoravlju, krenula grupa od 13 mladića. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike