Vučić o KiM: Zajedno ćemo se boriti da opstanemo i da sačuvamo glavne premise Ustava

18.05.2023

12:21

0

Predsednik Vučić, posle otvaranja fabrike Nidek u Novom Sadu, obratio se o najaktuelnijim temama

Vučić o KiM: Zajedno ćemo se boriti da opstanemo i da sačuvamo glavne premise Ustava
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju fabrike Nidek u Novom Sadu, posle čega se obratio o najaktuelnijim temama.

-Novi Sad će imati veće prihode, moći će da ulažu u razne projekte, zato je otvaranje ove fabrike dobra vest za sve, rekao je Vučić.

Govoreći o poljoprivrednicima, Vučić je rekao da država može onoliko koliko je realno.

-Imali smo jutros sastanak sa predstavnicima odgajivača goveda za Srbiju, predstavnicima mlekara i razgovarali o stvarnim problemima. Pristojni ljudi govorili su o teškoj poziciji poljoprivrednika i tražili pomoć. Sa 25 podižemo na preko 80 milijardi ulaganja. Nikada neće biti dovoljno, uvek će postojati protesti. Sagledaćemo šta je pravično, da ne ulažemo novac u tajkune, već pomažemo domaćinu, seljaku... Predložio sam Vladi da razmotre, Siniša Mali je računao i kada povećavate sa 30 na 40 hiljada po grlu, imate oko 20 miliona evra da dodate, kada povećate cenu premije za mleko, morate da nađete novac a da ne ugrozite ekonomiju. Sa 15 na 19 podižemo premije na mleko i prelevmani da se uvedu na sireve i tražili su povećanje subvencija sa 30 na 40 hiljada dinara. Gledaćemo sledeće godine da povećamo na 55 hiljada jer hoćemo da ojačamo malog stočara, rekao je Vučić i dodao da su ovo fantastične vesti za poljoprivrednike.

Sa ovim uloženim biće 900 miliona evra budžet.

-Nekad nas ucene repom, nekad suncokretom. Očigledno postoji problem sa korupcijom ili ne koristimo resurse pametno, naše je da radimo za ljude, koliko novca izdvajamo za seljaka i proizvođača. Premijama ojačavamo mlekare, proizvođači takođe. Od aprila stupa na snagu, dakle retroaktivno, rekao je Vučić.

O protestima i uvredama opozicije

-Ja primitivni, Milivojević urbani... Mi sendvičari imamo pravo na svoj stav i mišljenje, vi mislite šta hoćete, da me obesite... Nikakav problem nemam, sve fabrike ste zatvorili, ove otvorene fabrike ostaju iza mene, ali pustite nas da drugačije mislimo da verujemo da je ovo put razvoja zemlje. Mislite da zauzimanjem zgrada i puteva nešto dobijate... Ako niste zadovoljni, ako hoćete da se vratimo na 25 miliona subvencija umesto 90, na vreme bez fabrika izaberite to... Danas je veliki dan rekao je Vučić.

O Kosovu i Metohiji

Govoreći o Kosovu i Metohiji, najavio je da će Albanci sutra pokušati da preuzmu institucije.

-Sutra se očekuje u Mitrovici da će pokušati da održe konstitutivne sednice za tri opštine sa najlažnijih, najsramnijih izbora na svetu sa izlaznošću od 3,4 odsto. Imao sam juče razgovor sa Šoleom, Eskobarom... Molim Srbe da sačuvamo mir, a ovi nikada neće biti prihvaćeni kao gradonačelnici, cilj je da se napravi atmosfera da Srbi napuste ognjišta. Ovim ljudima koji su pešice krenuli, hvala na poštovanju, oni znaju koliko smo se borili dok su drugi pričali bajke. Znaju koliko je teško, hvala im na tome, bićemo sa njima i zajedno ćemo se boriti da opstanemo i da opstane Republika Srbija i da sačuvamo glavne premise Ustava. A koliko sam zabrinut za to sutra, bolje da vam ne govorim, zaključio je Vučić.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike