Brnabić sa Edštadler o evropskim integracijama, dijalogu, bilateralnoj saradnji

15.05.2023

16:25

0

Autor: I.K.

Premijerka je istakla da Srbija ceni dosadašnju posvećenost Austrije procesu evropskih integracija Srbije

Brnabić sa Edštadler o evropskim integracijama, dijalogu, bilateralnoj saradnji
premijerka Brnabić sa Karolin Edštadler - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa saveznom ministarkom za Evropsku uniju i Ustav Republike Austrije Karolinom Edštadler sa kojim je razgovarala o evropskim integracijama Srbije, bilateralnoj i ekonomskoj saradnji.  

Premijerka je tom prilikom istakla da Srbija ceni dosadašnju posvećenost Austrije procesu evropskih integracija Srbije i da se nada nastavku kontinuirane podrške našoj zemlji na tom putu, navodi se u saoštenju Vlade Srbije.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ
 

 

Srbija je, istakla je ona, čvrsto opredeljena za nastavak reformskog toka, posebno kad je reč o vladavini prava.

Istovremeno, Brnabić je ukazala na neophodnost implementiranja Briselskog sporazuma i obavezu formiranja Zajednice srpskih opština na koju se čeka 10 godina jer bez toga nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa gubi smisao. Premijerka je istakla posvećenost Beograda očuvanju mira i stabilnosti.

Premijerka je naglasila da je Austrija treći najveći strani investitor u Srbiji i peti spoljnotrgovinski partner u razmeni usluga.

Sagovornice su se saglasile da je u obastranom interesu nastavak unapređenja i produbljivanja saradnje u svim oblastima.

 

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas i sa podsekretarom UN za mirovne operacije Žan-Pjerom Lakroom i specijalnom predstavnicom generalnog sekretara UN i šeficom UNMIK Karolin Zijade, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike