Oprosti im Bože, ne znaju šta čine: Opozicija udara na patrijarha, kažu da je besan i nekulturan, treba da bude kažnjen!

15.05.2023

14:20

0

Nakon što su zloupotrebom tragedije pokušali da ućare neki politički poen, predstavnici opozicije ostrvili su se na SPC i poglavara patrijarha Porfirija

Oprosti im Bože, ne znaju šta čine: Opozicija udara na patrijarha, kažu da je besan i nekulturan, treba da bude kažnjen!
Patrijarh Porfirije - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Hajka na patrijarha Porfirija i SPC je u toku, a sramno je dokle može da ide i koliko dno su dotakli predstavnici tajkunskih medija, ali i pojedinih opozicionih stranaka. Sumanutim i skandaloznim napadima na patrijarha srpskog Porfirija pridružili su se i visoki predstavnici Demokratske stranke.

Nakon što su građanima priredili blokadu Gazele, te zloupotrebili tragediju koja nas je sve zadesila da bi ućarili poneki politički poen, sada su se ostrvili na Srpsku pravoslavnu crkvu i njenog poglavara patrijarha Porfirija.

Tako Dragana Rakić, gostujući na jednom od tajkunskih medija, ne birajući reči, za patrijarha tvrdi da je nedostojan i da treba da bude kažnjen. 

Voditeljka konstatuje da patrijarh može da odgovara, da nema imunitet te pita gošću da li očekuje da će patrijarh odgovarati zbog govora mržnje, Dragana Rakić potvrdno klima glavom.

Da ovo sve nije samo pojedinačan stav već da su u pitanju sinhronizovani napadi, potvrđuju brojni pozivi na ukidanje veronauke u školama, uvrede.

Naime, jedan od ideologa političkih protesta koje organizuje opozicija Naim Leo Beširi zahteva hitnu zabranu veronauke u školama.

-Veronauci je mesto u bogomoljama, ne u školama sekularne države. Vreme je da se predmet ukine, napisao Naim Leo Beširi na Tviteru.

Jedan od glavnih ideologa protesta Biljana Stojković, u objavama na Tviteru je otišla i korak dalje, podelivši fotografiju murala sa likom pokojnog patrijarha Pavla koji je prefarban i oskrnavljen, a pored patrijarhove poruke "Budimo ljudi" besramnici su dodali "a ne Gojko".

Bivši predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak takođe nije propustio priliku da iznese uvrede na račun onih sa kojima se ne slaže, pa je tako uz fotografiju na kojoj su Vojislav Šešelj i crkveni velikodostojnik poručio:

-Dva zla na jednoj slici. A između njih, mašnica podrške terorističkom ruZZkom Putistanu, ubijanju ljudi, okupaciji tuđe zemlje, kidnapovanju dece... Krvave im ruke do pojasa. A samo je jednom presuđeno za ratne zločine. Na drugome je pravda (za sada) posustala... - napisao je Čanak.

Član Demokratske stranke Zorana Lutovca, Goran Ješić takođe je najsramnije izvređao srpskog patrijarha Porfirija i Srpsku pravoslavnu crkvu. 

-Odrastao mužjak koji šeta okolo u suknji, ne plaća porez, otima javne pare, seče šumu u nacionalnom parku, tip čiji drugari siluju dečake, a zakoni i kazna ne postoje za njih, besramno je napisao Ješić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike