Albanci prete: “Borićemo se za Niš, Kuršumliju i Rašku”

11.05.2023

15:27

1

Beriša je na Fejsbuku rekao da je tzv. država Kosovo “spremna za rat ukoliko se naruši njen integritet i suverenitet”

Albanci prete: “Borićemo se za Niš, Kuršumliju i Rašku”
Teroristi iz tzv. Oslobodilačke vojske Kosova - Copyright Profimedia

Poslanik Demokratske partije Kosova Hisen Beriša oštro je odgovorio na izjavu specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka posle sastanka sa premijerom tzv. države Kosovo Aljbinom Kurtijem, da je na severu Kosmeta moguća samo normalizacija ili konfrontacija. 

Beriša je na Fejsbuku rekao da je tzv. država Kosovo “spremna za rat ukoliko se naruši njen integritet i suverenitet”, ali da će se “prvo boriti za diplomatsko rešenje”.

Printscreen/Youtube/Gazeta Blic
Hisen Beriša

- Gospodine Lajčak, ne ucenjujte! Gospodine Lajčak, Kosovo je spremno za rat, ako se naruši sloboda, integritet i suverenitet zemlje. Ali treba da znate da ovo neće biti jedini sukob! Podsećam vas i simpatizere Srbije da će u slučaju rata sa Srbijom doći do bitke i za Niš i Kuršumliju, zemlju mojih predaka, Rašku i Sandžak - poručio je Beriša.

Beriša je istakao da tzv. država Kosovo ima “oko 70.000 vojnika sa ratnim iskustvom koji će braniti suverenitet, ali da neće dozvoliti da izgube suverenitet sporazumima koje sponzorišu diplomate”. 

- I EU i vi kao posrednici ste tu da olakšate dijalog, a ne da degradirate nezavisnost, ucenjujući nas sukobom sa Srbijom, na severu zemlje. Kosovo i njegov narod ne vole rat, ali mi smo spremni da se žrtvujemo za njega, verujući u garanciju našeg glavnog saveznika u ratu i miru, Sjedinjenih Američkih Država - istakao je Beriša.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike