Nedelja usred srede: Anđeli su sada na nebu - sahranjeni ubijeni u dva masakra, Vučić o merama države protiv nasilja

10.05.2023

19:56

0

Pregled dešavanja u zemlji u nedelji iza nas

Nedelja usred srede: Anđeli su sada na nebu - sahranjeni ubijeni u dva masakra, Vučić o merama države protiv nasilja
Copyright Tanjug

Roditelji su sahranili decu, ispratili ih u večni dom nakon masakra koji je K. K. (13) počinio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i dan kasnije U. B. u blizini Mladenovca.

Srbija je zanemela pred strahotom ova dva monstruozna čina. Osmoro dece i čuvar škole su ubijeni, još šestoro učenika i nastavnica ranjeni. U Mladenovcu je hicima iz automatske puške ubijeno osmoro mladih, a ranjeno njih 14. 

24sedam/Goran Sivački
 

 

Dani žalosti su prošli, dani tuge ostaju. Zauvek. 

Deca iz "Ribnikara" danas bi trebalo da počnu da idu u školu. Nastava, ipak, neće biti organizovana regularno. Nastavnici će biti sa svojim đacima, pričaće sa njima, u nadi da će im uliti sigurnost da mogu da se vrate u školske klupe.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Ubica iz škole, pošto je mlađi od 14 godina, ne podleže krivičnoj odgovornosti, već je smešten u psihijatrijsku ustanovu. Ubica iz Mladenovca je uhapšen. Danas je uhapšen i njegov otac jer je u kući držao veliku količinu nelegalnog naoružanja.

MUP
 

 

Povodom nezapamćenih zločina, Vlada Srbije, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, donela je niz mera kako bi se suzbilo nasilje. Jedna od njih je i prisustvo policajca u svakoj školi, da bi se sigurnije osećala deca, njihovi roditelji i nastavnici.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Druga mera je predaja nelegalnog naoružanja. Za samo dva dana predato je više od tri hiljade komada kratkog i dugog naoružanja.

Tanjug/Sava Radovanović
 

 

Treća mera je kontrola legalnog naoružanja. Ubuduće će vlasnici biti proveravani i na konzumaciju narkotika, kako bi se predupredilo da neko u trenutku slabije uračunljivosti počini nekakav zločin. 

Kao lični, moralni čin, ministar prosvete Branko Ružić podneo je ostavku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike