Vučić: Stavićemo i kontradiverziona vrata na škole ako će roditeljima biti lakše!

08.05.2023

22:44

0

Vučić je rekao da je spreman da sasluša svaku dobru ideju, da je Srbiji hitno potrebno rešenje problema nasilja, ali da ono mora da bude dugoročno

Vučić: Stavićemo i kontradiverziona vrata na škole ako će roditeljima biti lakše!
Copyright Printscreen/Happy TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će prisustvom policajaca u školi biti smanjeno vršnjačko nasilje do 80 odsto, da će time biti zaštićeni i nastavnici od bahate dece i njihovih roditelja, a da je spreman i da razmotri ideju o uvođenju kontradiverzionih vrata u škole.

Gostujući na TV Happy, Vučić je rekao da je spreman da sasluša svaku dobru ideju, da je Srbiji hitno potrebno rešenje problema nasilja, ali da ono mora da bude dugoročno.

- Uvođenjem policajaca u škole dobijamo zaštitu dece od vršnjačkog nasilja što je strašno važno, umanjićemo ga i do 80 odsto, ali i nastavnici dobijaju zaštitu od bahate dece, ali i bahatih roditelja. Vi imate nekih škola u kojima ne smete da date jedinice. Setite se slučaja onog malog Aleksića, nastavnica nije smela da mu da jedinicu - rekao je Vučić.

Dodao je da nije malo takvih slučajeva u Srbiji, a da se to posebno dešava u situacijama kada su roditelji imućniji, jer su oni uvek bahatiji nego deca siromašnih i roditelja srednje klase.

Printscreen/Happy TV
 

- Dobiće i KD vrata, ako roditelji misle da to treba. Ako se roditelji budu osećali sigurnije, naše je da slušamo roditelje. Makar to ne bilo najbolje rešenje, ako ćemo time da ih umirimo i da se osećaju sigurniji. Mali je to novac, imajući u vidu da to znači mir, miran san, miran odlazak na posao i potpuna posvećenost poslu dok ti je dete u školi - poručio je Vučić.

Dodao je da su spremni svakog da saslušaju.

- Mislim da je mnogo veći problem ono što nas čeka u budućnosti, zbog onoga što nas čeka na društvenim mrežama. Neke zemlje poput Nemačke i Francuske počele su to da rešavaju, ali opreznije. U nekim zemljama su drakonske kazne za govor mržnje. Moraćemo nešto da uradimo da zaštitimo našu decu - rekao je Vučić.

Nakon prikazivanja videa sa društvenih mreža, koji je navodno inspirisao K.K. da izvrši masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" Vučić je rekao da je teško pronaći uzročnu vezu, ali da je K.K. to gledao i bio pratilac.

- Kako da regulišemo ovakve sadržaje? Ovi momci zarađuju od toga, imaju mnogo pregleda. Nikome ne donosi novac da nam objasne radove srpskih impresionista. Ja sam govorio kao otac, deca gledaju i prate društvene mreže, igraju čudne igrice, prate ovakve sadržaja. Moramo da pronađemo rešenje, ali nikada neću pristati na cenzuru. Sve je nasilje i Skarfejs, Al Paćina, i Silvester Stalone, to donosi novac. Kada god puštate filmove iz rata, svi jedva čekaju da neko postane heroj u ratu. Je li to dobro ili loše - zapitao je Vučić.

Printscreen/Happy TV
 

Zatim je ispričao da su policajke otišle kod devojčice koja je za masovno ubistvo napisala:

"Bravo Kosta, ti ćeš jednog dana da izađeš, a oni ne" i istakao da je tragično koliko je pregleda imala njena objava i to što je rekla da je to uradila radi pregleda. "I to onda ode u besmisao i ne ne znate kako da reagujete, nema empatije, prosto nije jasno šta da uradite. Spreman sam da saslušam sve prave savete. Moramo da to uradimo brzo i dugoročno - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, svi u regionu će pokušati da uruše Srbiju, jer je pokazala najbrži ekonomski i vojni napredak i, i kako je rekao, jasno im je da više nismo "džak za udaranje".

- Svi će strukturalno udariti na Srbiju sa svih strana i po pitanju KiM i svega drugog. Mi moramo da naše zajedničke stvari rešavamo iznutra i zajednički - poručio je Vučić.

Dodao je da sada treba vidimo kako da iz ovog izađemo još jači i da zemlju izvučemo iz teške krize.

- Ne ekonomske. Naš javni dug je 50,5 odsto, nikada manji od 2008. godine, a imali smo i koronu i migrante i poplave i sve druge krize - poručio je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike