Ekskluzivno: Ovo je gledao dečak koji je izvršio masakr u školi na Vračaru (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

08.05.2023

21:47

0

- Moramo da nađemo rešenje da zaštitimo decu - kazao je predsednik

Ekskluzivno: Ovo je gledao dečak koji je izvršio masakr u školi na Vračaru (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)
Copyright Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić je komentarisao video koji je navodno bio inspiracija maloletnom K. K. (13) za izvršenje masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

- Dečak ili monstrum je bio pratilac ovog momka. Ja želim da verujem da je samo novac bio motiv. Deca gledaju ovo. Ja sam to govorio kao otac. Deca prate društvene mreže, deca igraju čudne igrice - kazao je Vučić.

Na snimku se vidi mladić, koji zbog napada i pretnji hejtera, snajperom ubija svog vršnjaka, a potom iz pištolja puca u slike svojih drugara, uz reči "Ovo je tek početak".

- Snimak je skinut, ali BIA je našla sve. Teško je sada pronaći uzročnu vezu. On je ovo nesumnjivo gledao, dečak ubica. Sada se postavlja pitanje kako da regulišemo ovaj sadržaj. Ovakav sadržaj nije zabranjen, ovi momci koji su to napravili zarađuju novac od tih pregleda. Sve što ima nasilje, oružje i psovke zarađuje novac. Niko ko objašnjava kakvi su bili srpski impresionisti i postimpresionisti ne zarađuje novac - dodao je Vučić.

"Moramo da nađemo rešenje da zaštitimo decu"

- Moramo da nađemo rešenje da zaštitimo decu, ali nikad neću pristati na cenzuru. Pa mi nikada ne bismo gledali Skarfejs ili Kuma, pošto je sve nasilje. To donosi profit. Moramo da pronađemo dopustive granice i mere".

- Kad je policija došla, a žene policajke su istovremeno i psiholozi, kod devojčice koja je govorila "Bravo" ubici i 'Ti ćeš jednog dana da izađeš, oni neće nikad', postavlja se pitanje zašto. Zbog broja pregleda".

- Spreman sam da saslušam sve stvarne savete i predloge. Mi to moramo da radimo brzo i dugoročno. Svi će pokušati da uruše Srbiju, kad smo već kod regiona. Mi smo pokazali najveći napredak i u ekonomiji i po snazi vojske. Srbija više nije džak za udaranje i zato je treba strukturalno udarati - kazao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike