Vučić o izveštaju Evropskog parlamenta: Jasno je da Srbija mora da plati cenu za nezavisnu politiku

21.04.2023

13:21

0

Vučić kaže da nije još video najnoviji izveštaj, ali da svaki put ima mnogo kritičkih poruka

Vučić o izveštaju Evropskog parlamenta: Jasno je da Srbija mora da plati cenu za nezavisnu politiku
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije video pripremljeni izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji, ali da je jasno da naša zemlja mora da plati cenu za nezavisnost i suverenu politku koju vodi.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako će reagovati na dosta negativan izveštaj EP o Srbiji, koji još nije usvojen i zvaničan, ali jeste usaglašen i sa puno kritičkih poruka.

"Srbija mora da plati cenu za nezavisnost i suverenu politku koju vodi i nije problem da je plaćamo. Ja sam spreman da primim tu vrstu udaraca na svoja leđa i nikakav problem sa tim nemam. Nisam se zbog toga mnogo ni nasekirao", rekao je Vučić.

Kaže da nije još video taj tekst, ali da svaki put ima mnogo kritičkih poruka.

"Razumljivo je, svaki dan ih slušam, najviše će ih biti za neuvođenje sankcija Rusiji, a iz toga proizilazi i mnogo drugih, što je sve sasvim logično. Meni je važno da će oni da pohvale izbore na severu KiM, sa izlaznošću od jedan odsto i da nam objasne da su to najviše evropske vrednosti i ja ću da im čestitam na tome", rekao je Vučić.

Dodaje da je mnogo zainteresovaniji za to da mu kažu kako funkcioniše srpska ekonomija, pošto smo i za to dobili političke pridike.

"Srpska ekonomija iako mnogo zaostaje za najrazvijenijim evropskim zemaljama, tu razliku smanjuje u odnosu na njihove ekonomije, jer naša ekonomija ima veći rast nego njihove ekonomije i ima manju stopu javnog duga od prosečne u evrozoni i EU. Naša fiskalna i monetarna sfera odlično funkciniše i zadovoljan sam po tom pitanju", naveo je Vučić.

Dodaje da ga više zanima kako ljudi u Srbiji vide naš napredak.

"Sa pažnjom ćemo da pročitamo sve to. Vi se borite da osudite državne kompanije za račun jednog tajkuna i njegove privatne kompanije, a ja ću uvek da budem na strani države i njenog novca i kapitala, to je prirodno i ozbiljno ponašanje", naveo je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike