Vučić: Korupcije ima najviše kada se gradi najmanje

20.04.2023

14:16

0

Predsednik je istakao da su u procesu revizije četiri velike fabrike namenske industrije

Vučić: Korupcije ima najviše kada se gradi najmanje
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sasvim sigurno korupcije uvek bilo i da će je biti, ali da je ona najveća onda kada se gradi najmanje i istakao da se danas gradi mnogo više nego pre 2012. godine.

"Siguran sam da je i danas ima u meri koja je nedozvoljiva, onda možete da mislite kolika je bila onda kada nije građeno ništa. Znate onaj put kada idete od Osečine ka Loznici. To smo mi izgradili. Ne neki drugi", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara nakon otvaranja fabrike nemačke kompanije Bicerba u Valjevu.

Kako je rekao, siguran je da je korupcije uvek bilo.

"Zato vas molim da nadležnim organima podnesete krivične prijave i da sva svoja saznanja iskažete i da odmah krenemo u akciju protiv korumpiranih ljudi. MIslim da rezultat najbolje pokazuje. Kada najmanje gradite tada vam je stepen korupcije najveći. Kada najviše gradite, voleli vi to ili ne je stepen korupcije najmanji", ocenio je Vučić i dodao da je jako važno boriti se protiv korupcije.

Dodao je da su u procesu revizije četiri velike fabrike namenske industrije - Zastava oružje, Sloboda Čačak, Krušik u Valjevu i Milan Blagojević - Namenska proizvodnja u Lučanima, angažovane revizorske kompanije tzv. "velike četvorke" (E&Y, Deloitte, PWC, KPMG).

"Uradili smo kompletan spoljnji oditing, kompletnu analizu i šta je to što treba da uradimo u narednom periodu. To je veoma važno jer nam ne vredi ni Čačak ni Valjevo bez Lučana", rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike