Vučić poslao snažnu poruku: "Razumeli smo sve poruke, ali mi smo nezavisna i suverena zemlja" (VIDEO)

19.04.2023

18:55

0

On se nakon sastanka obratio i rekao da Srbija i dalje teži vojnoj neutralnosti, uprkos pritiscima na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji

Vučić poslao snažnu poruku: "Razumeli smo sve poruke, ali mi smo nezavisna i suverena zemlja" (VIDEO)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je imao važan sastanak sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Švedske Tobijasom Bilstremom. 

On se nakon sastanka obratio i rekao da Srbija i dalje teži vojnoj neutralnosti, uprkos pritiscima na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji. 

- Gospodin Bilstrem je posebno insistirao na tome da Srbija mora da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, i više puta je to ponovio i naglasio tražeći da budemo usaglašeni sa svim drugim zemljama koje su ili članice Evropske Unije  ili koje se nalaze na evropskom putu - rekao je Vučić u videu koji je objavio na svom instagram nalogu "avucic" i dodao:

 

- Ja sam, razumevajući poziciju Švedske, samo rekao da i nas mora da razume i nas jer je nas Baš taj vojni blok je 1999. napao bez dozvole saveta bezbednosti UN 1999. te jsu naše emocije malo drugačije. Mi čeznemo da ostanemo neutralni - rekao je danas predsednik Vučić.

 

- Ja sam, razumevajući poziciju Švedske, samo rekao da i nas mora da razume i našu poziciju jer je nas baš taj vojni blok 1999. napao bez dozvole Saveta bezbednosti UN 1999., te su naše emocije malo drugačije. Mi čeznemo da ostanemo neutralni. Razumeli smo sve poruke Švedske, mi smo nezavisna i suverena zemlja i donosićemo odluke na takav način - zaključio je predsednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike