Petković s Bocan-Harčenkom o poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine: "Srpska strana poštuje dogovore"

12.04.2023

18:57

0

Petković je naglasio da je srpska strana tokom razgovora u Briselu i ovog puta pokazala konstruktivnost i poštovanje prema svim dogovorenim obavezama

Petković s Bocan-Harčenkom o poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine: "Srpska strana poštuje dogovore"
Copyright Tanjug/FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, a u fokusu sastanka našla se poslednja runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Petković je naglasio da je srpska strana tokom razgovora u Briselu i ovog puta pokazala konstruktivnost i poštovanje prema svim dogovorenim obavezama, uz jasno iskazane crvene linije, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Na stolu" se prvi put našla tema konkretnih poteza u implementaciji i formiranju Zajednice srpskih opština, a utvrđen je i tekst Dekleracije o nestalima, koji će biti usvojen na sastanku na visokom nivou.

Direktor Kancelarije za KiM je skrenuo pažnju na gotovo svakodnevno hapšenje i proganjanje Srba u pokrajini, što pokazuje da kod prištinskih političara ne postoji ni minimum dobre volje za građenje međusobnog poverenja, mira i suživota na prostoru Kosova i Metohije.

- To potvrđuje i nedavni napad na Milana Jovanovića, na koga je pucao pripadnik kosovske policije, a Priština na sve načine pokušala to da negira - rekao je Petković.

On je istakao da Beograd i dalje ostaje pri stavu da se sva otvorena pitanja mogu rešavati jedino mirnim putem i dijalogom, i na tome će nastaviti da insistira.

. Očuvanje mira i bezbednost srpskog naroda, najveća su briga srpske strane - zaključio je.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike