Nedimović: Ono što se dogodilo Vučićeviću sutra može da se dogodi svakom novinaru i slobodnom čoveku!

03.04.2023

18:50

0

Vučićević je dobio kaznu zatvora u trajanju od šest meseci

Nedimović: Ono što se dogodilo Vučićeviću sutra može da se dogodi svakom novinaru i slobodnom čoveku!
Branislav Nedimović - Copyright Tanjug /Strahinja Aćimović

Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, pružio je podršku Draganu J. Vučićeviću, glavnom uredniku Informera.

Glavni urednik najtiražnijeg dnevnog lista Informer danas je otišao na izdržavanje zatvorske kazne zbog verbalnog delikta. 

Dobio je kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog dva tvita koja je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Vučićević je na sudu dokazao da je ono što govori istina, ali je sud odredio kaznu zatvora.

24sedam/Goran Sivački
Dragan J. Vučićević

Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, kaže da ovo što se dogodilo uredniku Informera može da se dogodi svakom čoveku. 

- Neverovatno deluje da neko zbog izgovorene reči, dakle verbalnog delikta, ide u zatvor. Ono što se dogodilo Draganu J. Vučićeviću sutra može da se dogodi svakom novinaru, a možda i svakom slobodnom čoveku. Zakon bi trebalo da zaštiti pravo na slobodu govora. Podrška za Vučićevića, nadam se da će imati dovoljno snage da istraje u teškoj životnoj situaciji koja ga je snašla. Podrška i njegovoj porodici, trebalo bi da bude ponosna na Vučka - poručio je Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike