Petar Petković danas se obraća novinarima

02.04.2023

07:16

0

Autor: J. S. J.

Petar Petković danas se obraća novinarima
Petar Petković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održaće danas konferenciju za novinare u Pres sali Vlade Srbije. Kako je najavljeno iz Kancelarije za KiM, konferenciji predviđenoj za 11 sati, prisustvovaće i predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Kancelarija za KiM i Srpska lista oštro su kritikovale privremene prištinske institucije zbog hapšenja M.B. (1987) srpske nacionalnosti u subotu, u Kosovskoj Mitrovici.

Srpska lista ocenila je da su događaji kao što je hapšenja Srbina M. B. u Kosovskoj Mitrovici, koga prištinske vlasti terete za ranjavanje policajca i paljenja automobila, nastavak pritisaka na Srbe.

Kako je juče saopšteno iz Srpske liste, ako "Priština ne oslobodi neosnovano uhapšenog, to će izazvati opšti ustanak za zaustavljanje represije".

- U nameri da pred nastavak pregovora u Briselu izazovu reakciju srpskog naroda na severu Kosova i Metohije, prištinske institucije nastavljaju sa maltretiranjem srpskog naroda. U tom smislu danas su uhapsili Srbina iz Zubinog Potoka i bez ijednog dokaza optužili ga za teška krivična dela - navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike