Petković: Nema tog Kurtija koji Srbe može ikada više proterati sa ognjišta

23.03.2023

15:48

0

Direktor Kancelarije za KiM kaže da je jasno da Kurtija žulja činjenica da Beograd neće priznati tzv. Kosovo

Petković: Nema tog Kurtija koji Srbe može ikada više proterati sa ognjišta
Petar Petković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da dok se Aljbin Kurti svojski upire da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, onako kako je to predviđeno u potpisanim sporazumima iz Brisela 2013. i 2015. godine, sve više se upliće u sopstvene laži i nedoslednosti. 

"Jasno je da onaj koji je ZSO nazivao detinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima, Prvom briselskom sporazumu i pratećim sporazumima. Da je to tako, potvrđuju i međunarodni predstavnici u svojim izjavama i ne postoji ta vremenska mašina koja Kurtija može da vrati 10 godina unazad kako bi iznova napisao Briselski sporazum", rekao je Petković.

On je naglasio da kada Kurti pokušava da ospori princip formiranja Zajednice srpskih opština, "jasno je šta ga žulja – činjenica da Beograd neće priznati takozvano Kosovo, kao što se neće ni saglasiti da Priština postane član Ujedinjenih nacija, dok god je Aleksandar Vučić na čelu Srbije", navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Jasno je da bi Kurti najviše voleo da na Kosovu i Metohiji nema Srba, da ima etnički čiste albanske gradove, ali činjenica je da Srbi ostaju i opstaju na svojim vekovnim ognjištima i nema tog Kurtija koji ih može ikada više proterati", poručio je Petković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike