Dendijas u Beogradu, sastao se sa Vučićem: Predsednik Srbije sa grčkim ministrom o dijalogu i evrointegracijama

22.03.2023

14:21 >> 16:23

0

Autor: I.K.

Razgovori Dendijasa i Vučića usredsređeni su na dijalog Beograda i Prištine i na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana

Dendijas u Beogradu, sastao se sa Vučićem: Predsednik Srbije sa grčkim ministrom o dijalogu i evrointegracijama
Nikos Dendijas i Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom, koji je doputovao u posetu Srbiji. 

-Lep dan u Beogradu iskoristio sam da ugostim ministra Nikosa Dendijasa sa kojim sam razmotrio situaciju u regionu, nastavak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine i razgovarao o jačanju saradnje naša dva naroda i države. Našem prijatelju sam zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija, napisao je predsednik Vučić uz fotografije susreta. 

 

 

Razgovor dvojice sagovornika usredsređen je na dijalog Beograda i Prištine, kao i na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana. Posle susreta, oglasio se i grčki ministar.

- Srdačno sam primljen od predsednika Srbije danas u Beogradu. Čestitao sam mu na nedavnom sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Ohridu. Ponovio sam čvrstu podršku Grčke naporima EU za dalji napredak dijaloga Beograda i Prištine, a u cilju postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma. Diskusija je uključivala regionalni razvoj i evropsku perspektivu Zapadnog Balkana, napisao je Dendijas.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike