Vučić najavio veću socijalnu pomoć za ljude na KiM: Tamo gde ima jedna plata, kada se poveća na 20.000, lakše će preživeti

19.03.2023

11:42

0

Autor: J. S. J.

To je socijalna pomoć, za ljude koji ne mogu da rade u školama, vrtićima, bolnicama, objasnio je predsednik

Vučić najavio veću socijalnu pomoć za ljude na KiM: Tamo gde ima jedna plata, kada se poveća na 20.000, lakše će preživeti
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da za 5.607 ljudi, Srba i Roma na KiM, koji primaju državnu socijalnu pomoć Srbije, sada se povećava socijalna pomoć sa 11.000 na 20.000.

- Tamo gde ima jedna plata, kada se poveća na 20.000, lakše će preživeti. To je socijalna pomoć, za ljude koji ne mogu da rade u školama, vrtićima, bolnicama. Ja mislim da je ovo važna i velika podrška za njih. Već za dva meseca primiće prvu uvećanu socijalnu pomoć - rekao je.

Vučić je danas govorio o važnosti formiranja SZO za Srbe na KiM.

- Svi koji žive južno od Ibra žive kao u getu. Nemaju ni institucionalni okvir, i bez obzira što gradimo veliku bolnicu u Gračanici, svi samo hoće da se dočepaju severne Mitrovice. Zato što je naslonjena na centralnu Srbiju, i tu im je lakše. Potrebno nam je svugde gde Srbi žive, ali naravno mnogo više na jugu pokrajine. Srbi će dobiti insitucionalni okvir za svoje delovanje, organ koji ima svog predsednika, skupštinu, savet i kojiće komunicirati za centralnom vlašću. Ovo je za nas važno - istakao je Vučić.

On je objasnio i zašto nije juče u Ohridu potpisao Aneks dogovora postignutog u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike