Sramni potez poznatog srbomrsca: "Srušiti spomenik ubijenoj srpskoj deci u Tašmajdanskom parku!"

13.03.2023

16:30

0

Spomenik "Bili smo samo deca" u Tašmajdanskom parku predstavlja bolna sećanja na NATO agresiju, u kojoj je poginulo 79 najmlađih

Sramni potez poznatog srbomrsca: "Srušiti spomenik ubijenoj srpskoj deci u Tašmajdanskom parku!"
Spomenik Milica Rakić/Vikipedia Simon Legner - Copyright Vikipedia/Simon Legner

Gunter Felinger, austrijski ekonomista, koji je poznat po tome da na društvenim mrežama često napada Srbiju i Rusiju, ovog puta je otišao korak dalje, sramno pozivajući na uklanjanje spomenika mučki stradalim mališanima tokom NATO agresije 1999. godine.

On je na svom Tviter nalogu napisao da spomenik posvećen najmlađim žrtava NATO agresije, koji nosi lik Milice Rakić, predstavlja "izvrtanje činjenica", te da Srbija, kako on kaže, "ostaje kolevka evropskog antiamerikanizma".

- Dokle god Srbi, pa čak i neki austrijski političari ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni - stoji u sramnom tvitu.

Podsetimo, spomenik "Bili smo samo deca" u Tašmajdanskom parku predstavlja bolna sećanja na NATO agresiju, u kojoj je poginulo 79 najmlađih. 

Mala Milica, koja je poginula 17. aprila 1999. godine, u porodičnoj kući u Batajnici, dok je sedela na noši, postala je simbol stradanja dece.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike