Orbana pritiskali da vojno napadne Srbiju, ali on je to odbio: Predsednik otkrio nepoznate detalje o mađarskom premijeru

08.10.2022

09:21

1

Autor: 24sedam

Orban je odbio taj zahtev Klintona, a u Beloj kući pomogao mu je Šreder, ispričao je Vučić

Orbana pritiskali da vojno napadne Srbiju, ali on je to odbio: Predsednik otkrio nepoznate detalje o mađarskom premijeru
Arhivska fotografija - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom obraćanja naciji, ispričao javnosti nepoznatu priču o pritiscima na Mađarsku tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

- Ovo niste znali, 1999. godine je Mađarska trebalo kopnom da napadne Srbiju, to mi je Viktor Orban potvrdio. Orban je odbio taj zahtev Klintona, a u Beloj kući pomogao mu je Šreder - ispričao je Vučić i dodao:

- Onda je Orban otišao u Veliku Britaniju, pozvonio na vrata Margaret Tačer i ona mu je rekla da joj mnogo smeta što je odbio da napadne Srbiju, jer će više britanskih vojnika da pogine. Trebalo je da nas napadnu da nam razvuku snage. I da sad postavljamo pitanje poverenja?!

Podsetimo, Vučić je rekao da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

- Mogu da nam uzmu sve, mi ćemo se boriti svim raspoloživim silama. Izgledi su nam mali. Kako god bilo, u ovom trenutku ne postoji volja u srpskom rukovodstvu, za prihvatanje nezavisnosti Kosova – rekao je predsednik.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike