Jovanoviću i DSS-u se smeje cela Srbija: Pogledajte plakate kojima su pokazali da nemaju ni opšte znanje (FOTO/VIDEO)

18.02.2023

16:03

0

Autor: 24sedam

Srpski narod nije zaboravio da je Jovanović, koji se predstavlja kao srpski patriota a u džepu nosi francuski pasoš, bio deo režima koja je oslobodila 1.800 albanskih terorista iz srpskih zatvora

Jovanoviću i DSS-u se smeje cela Srbija: Pogledajte plakate kojima su pokazali da nemaju ni opšte znanje (FOTO/VIDEO)
Copyright ATAImages/Matija Stanisavljević

Miloš Jovanović i članstvo Novog DSS, kojima su puna usta srpstva i istorije, bi možda trebalo malo više da se pozabave elementarnim znanjem. 

Članovi DSS-a sinoć su lepili plakate sa citatima svetskih poznatih istorijskih ličnosti. Zanimljivo, partija koja se predstavlja kao patriotska nije umela da pronađe adekvatne ličnosti iz srpske istorije nego se, po svom starom običaju, okrenula ka Zapadu. Tako su zidovi Beograda bili oblepljeni portretima italijanskih, američkih, nemačkih, britanskih i, naravno, francuskih lidera.

Printscreen
 

Linkoln živeo do 1965. godine, a Garibaldi nije znao kako se zove

Među njima je bio i šesnaesti američki predsednik Abraham Linkoln, kojem su samozvane patriote pogrešili godinu smrti za čitav jedan vek. 

Printscreen
 

Ako se pogleda bilo koji udžbenik istorije, može se videti da je Linkoln rođen 1809. a umro 1865. godine. S time se očigledno ne slažu Jovanović i članovi DSS, s obzirom da oni tvrde da je šesnaesti američki predsednik rođen 1861. i živeo sve do 1965. godine!? Tako je, ako bismo verovali članovima DSS, Linkoln osim borbe protiv ropstva u Američkom građanskom ratu uspeo da doživi i Prvi i Drugi svetski rat!

Printscreen
 

Ali tu nije kraj “biserima” Jovanovićevih stranačkih pulena. Na njihovim plakatima srpska javnost je mogla da sazna i za novog italijanskog revolucionara Galibardija!? Da, dobro ste pročitali. Čuveni borac za ujedinjenje Italije se, ako pitate članove DSS, ceo život pogrešno predstavljao kao Garibaldi...

Samozvani srpski patriota sa francuskim pasošem

Moguće da je Miloš Jovanović, koji se predstavlja kao srpski patriota a u džepu nosi francuski pasoš, bio zauzet skijanjem u svojoj domovini Francuskoj, pa nije uspeo da isprati kakve besmislice njegovi puleni štampaju na propagandnim plakatima. Lobiranje zapadnjaka za nove donacije njegovoj kvazipatriotskoj stranci mu je svakako uvek bilo bitnije od srpskog naroda, što je više puta pokazivao paktiranjem sa delom opozicije koja i ne krije prozapadnjačka uverenja.

Tanjug/Rade Prelić
 

To je svakako razumljivo, s obzirom da će jednom Francuzu (prema francuskom ustavu svaki državljanin Francuske je Francuz i ne može se drugačije nacionalno izjasniti) uvek biti bitniji interesi njegove domovine nego Srbije.

Srećom srpski narod nije naivan da ne može da prepozna lažnog patriotu koji svoje “rodoljublje” ističe samo onda kada mu to odgovara da se dokopa fotelje. Baš zato, je Jovanović i njegova partija na prošlim izborima prošla tako kao jeste – jedva prebacujući preko cenzusa.

Pustili Kurtija i teroriste na slobodu

“Patriotizam” Miloša Jovanovića odavno je ogoljen. Vođa DSS-a, kome su sada puna usta borbe za Kosovo i Metohiju bio je deo režima pod kojim su albanski separatisti proglasili nezavisnost lažne države.

Od jula 2007. godine je obavljao dužnost savetnika ministra za Kosovo i Metohiju za međunarodnopravna pitanja i bio je član srpske delegacije u pregovaračkom procesu o budućem statusu Kosova i Metohije vođenim pod okriljem međunarodne posredničke Trojke. U februara 2008. godine imenovan je za jednog od dvojice koordinatora pravnog tima Vlade Republike Srbije. I koji su bili njegovi uspesi na planu borbe za Kosmet!? Separatisti su proglasili nezavisnost, a Jovanović i njegov tadašnji vođe Vojislav Koštunica nisu učinili ništa da to spreče.

I ne samo to. Jovanović je bio deo režima Vojsilava Koštunice koji je iz srpskih zatvora na slobodu pustio 1.800 terorista, među kojima i Albina Kurtija.

24sedam/Lj.K.
 

Imajući u vidu da je njegova domovina Francuska među prvima priznala nezavisnost tzv. države Kosovo, delovanje sadašnjeg vođe DSS ne treba ni da čudi.

Ipak, najlicemernije od svega je to što se danas jedan takav čovek predstavlja kao srpski patriota i kritikuje one koji se nadljudskim naporima bore za srpski Kosmet. 

S jedne strane, albanski mediji konstantno napadaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića zato što svim silama brani srpske interese, a istovremeno nijednu reč nisu napisali protiv samozvanih patriota čiji je vrhunac borbe pravljenje haosa u srpskoj skupštini i lepljenje plakata sa mnoštvom istorijskih grešaka. Svakom iskrenom srpskom rodoljubu to govori dovoljno o tome ko se zaista bori za Srbiju, a kome su patriotske parole samo put do toliko željene fotelje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike