Srbija odlučno nastavlja sa reformskim procesima: Telefonski razgovor predsednika Vučića sa Ursulom fon der Lajen

01.03.2023

12:14

0

Autor: I.K.

Predsednik Vučić se zahvalio EK na pomoći i podršci u razvoju i modernizaciji energetske i transportne infrastrukture u Srbiji

Srbija odlučno nastavlja sa reformskim procesima: Telefonski razgovor predsednika Vučića sa Ursulom fon der Lajen
Aleksandar Vučić i Ursula fon der Lajen - Copyright Serbian Presidential Press Service via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, sa kojom je razmenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, nastavku evrointegracionog puta Srbije nephodnim, reformama, kao i o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji na pomoći i podršci u razvoju i modernizaciji energetske i transportne infrastrukture u Srbiji, kao i na ličnoj posvećenosti koju predsednica Komisije fon der Lajen pruža evropskom putu naše zemlje.

Predsednik Vučić je naglasio odlučnost Srbije da nastavi sa reformskim procesima u cilju boljeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji.

Tim povodom, predsednica Evropske komisije Fon der Lajen naglasila je da je budućnost Srbije u EU i pozvala na preduzimanje daljih važnih koraka na tom putu.

Predsednik Vučić je  predsednicu Fon der Lajen obavestio o stanju dijaloga Beograda i Prištine i istakao da Srbija ostaje privržena razgovorima pod pokroviteljstvom EU i pronalaženju kompromisnog rešenja za normalizaciju odnosa, uz jasno navedena ograničenja, a sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti i širenja saradnje u regionu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike