Vučić sa Alijevom: Srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo beleži snažan uspon

01.03.2023

10:13

0

Autor: I.K.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima sa prijateljskim Azerbejdžanom

Vučić sa Alijevom: Srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo beleži snažan uspon
Ilham Alijev i Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom koga je obavestio o toku dijaloga u Briselu, kao i o neophodnim dodatnim konsultacijama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Srbije.

Kako je navedeno, zbog toga je sprečen da učestvuje na Samitu Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu i istakao da će našu zemlju da predstavlja ministar spoljnih poslova.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima sa prijateljskim Azerbejdžanom, koji se zasnivaju na uzajamnom poštovanju i razumevanju i međusobnoj podršci.

Predsednik Alijev je naglasio da veoma ceni srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo, koje beleži snažan uspon zahvaljujući odličnim ličnim odnosima dvojice predsednika i stoga izrazio očekivanje da će i ova godina biti uspešna za bilateralne odnose Srbije i Azerbejdžana. 

Među temama razgovora bila je i konkretizacija planova u domenu energetike, ali i u drugim oblastima od interesa za obe strane.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike