Srpska lista: Kvaziopozicija, umesto da podrži svoju državu, napada Vučića

28.02.2023

14:05

0

Srpska lista u saopštenju za medije kritikuje "kvaziopoziciju" u Beogradu

Srpska lista: Kvaziopozicija, umesto da podrži svoju državu, napada Vučića
Kosovska Mitrovica - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Srpska lista u saopštenju za medije kritikuje "kvaziopoziciju" u Beogradu koja, kako navode, umesto da budu podrška svojoj državi i svom narodu, "bira da sa strane, kao šibicari, gleda kako da se domogne fotelja i na leđa Aleksandra Vučića postavi još više tereta". 

Nakon što im je propala nada da će predsednik Vučić potpisati kapitulaciju i predati Kosovo i Metohiju, sada umesto izvinjenja nastavljaju da lažu i napadaju predsednika Vučića, a ni reč da kažu protiv Kurtija, ili onih koji su stvorili i snažno podržavaju nezavisno Kosovo, navodi SL.

U saopštenju pominju Gorana Bogdanovića, koji živi u Beogradu, a "lažno se predstavlja da živi u Leposaviću", Radu Trajković, za koju kažu da živi na Savskom vencu, a predstavlja se kao predstavnik Srba sa Kosova i Metohije, Boška Obradovića koji se, tvrde, lažno predstavlja patriotom, a sve radi protiv interesa srpskog naroda, te Miloša Jovanovića, za kojeg takođe tvrde da se lažno predstavlja kao Srbin, a krije da je i Francuz.

"Da stvar bude gora, jedini tračak nade za Srbe na Kosovu i Metohiji, Zajednicu srpskih opština, nabrojani jahači apokalipse nazivaju porazom, predstavljajući je kao nešto što ne treba Srbima na ovim prostorima ponavljajući reči Aljbina Kurtija", navodi se u saopštenju, uz poruku da srpski narod na KiM i Srpska lista kao legalan i legitiman predstavnik pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi borbu za formiranje Zajednice srpskih opština u skladi sa dogovorom iz 2013. i 2015. godine. 

Time će Srbi, dodaju, imati krovnu instituciju koja će zaštititi pojedinačna i kolektivna prava srpskog naroda i stvoriti uslove za opstanak, ostanak i povratak srpskog naroda na Kosovo i Metohiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike