Vučević odgovorio na napade Boška Obradovića: "Naša deca neće ginuti - bavi se temama koje razumeš, ako uopšte takve teme postoje"

27.02.2023

16:18

0

Svojim današnjim obraćanjem medijima prvo me je nasmejao, a onda i dosta zabrinuo, jer čovek ne zna šta znači "mirovna misija" - izjavio je ministar

Vučević odgovorio na napade Boška Obradovića: "Naša deca neće ginuti - bavi se temama koje razumeš, ako uopšte takve teme postoje"
Miloš Vučević - Copyright mod.gov.rs

Ministar odbrane Miloš Vučević odgovorio je na najnovije napade Boška Obradovića, šefa poslaničke grupe Dveri.

- Boško Obradović me svojim današnjim obraćanjem medijima prvo nasmejao, a onda i dosta zabrinuo, jer čovek ne zna šta znači "mirovna misija". Najozbiljnije je rekao kako će Srbija da šalje svoju decu da gine u Mozambiku, ne znajući da mi tamo ne učestvujemo u ratnim dejstvima. On kao da je sad "pao s Marsa", pa ne razume Vojsku, ne zna da se Vojska Srbije ne sprema za rat u inostranstvu već je naš nacionalni interes da participiramo tamo gde se čuva mir. Boško nije obavešten da je usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, čime su  stvoreni uslovi da pripadnici Vojske Srbije, pored multinacionalnih operacija koje su bile obuhvaćene odlukom iz 2019. godine, budu angažovani i u Vojnoj misiji Evropske unije za obuku u Mozambiku (European Union Training Mission in Mozambique - EUTM Mozambique). Tako je Boško pod velom lažnog patriotizma uprkos neznanju pokušao da se podvuče pod kožu poslanicima, ali na njegovu žalost - opet mu nije uspelo. Naša deca neće ginuti, Boško. Bavi se temama koje razumeš, ako uopšte takve teme postoje... - izjavio je Vučević.

Podsetimo, Obradović je rekao da je veliki broj vojnika zbog lošeg materijalnog statusa napustio Vojsku Srbije i tražio od ministra vojske odgovor o kom broju ljudi koji su otišli u VS se tačno radi. 

Obradovlć je imao primedbe na to što vojnici Vojske Srbije idu u mirovnu misiju u Mozambiku i u borbene trupe EU za upravljanje kriznim situacijama. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike