Vučević: Nećemo da učestvujemo u bilo kakvim borbama, pa ni na ukrajinskom frontu

24.02.2023

17:43

0

Vučević: Nećemo da učestvujemo u bilo kakvim borbama, pa ni na ukrajinskom frontu
Copyright Prinscreen/Instagram/milosvucevic_odbrana

Ministar odbrane Miloš Vučević ponovio je, reagujući na primedbe Milice Đurđević Stamenkovski na današnjoj skupštinskoj sednici, kako je netačno da Voska Srbije ide u neke ratove, već će to isključivo biti mirovne misije.

Dodao je da će u slučaju nekog eventualnog poziva za učešće u borbenim jedinicama to morati ponovo da prođe sve procedure u skladu sa našim zakonodavstvom.

"Mi ne idemo ni u kakve sukobe i nemojte nas dovoditi s tim u vezu, već će Vojska Srbije ići u mirovne misije gde god bude pozvana i bude mogla da odgovori zahtevima", naglasio je on. 

Ministar odbrane je tako replicirao na tezu Milice Đurđević Stamenkovski, koja je navela da srpska vojska ne treba da ide u okvire borbenih EU grupa, koja trenutno vodi 18 takvih operacija.

On je to osporio time što kada je reč o grupi Helbruk, nije u planu ni da snage Vojske Srbije idu van granica zemlje.

"Pritom, u toj grupi su sve zemlje učesnice nepriznavači tzv. Kosova i većinskog su pravoslavnog življa, kao što su Rumunija, Bugarska, Grčka i Kipar, što bi trebalo da pozdravite, ali čak i da nas neko pozove u neku borbu, dok je ove vlasti, predsednika Aleksandra Vučića i mene, sigurno nijedan naš vojnik neće ići u rat, pa ni na ukrajinski front, ni sa jedne ni sa druge strane", poručio je Vučević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike