Nedelja sa predsednikom: Pokazali smo da je Srbija ozbiljan igrač (VIDEO)

26.02.2023

08:19

0

Autor: I.K.

Tradicionalno predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavljuje pregled aktivnosti u protekloj nedelji

Nedelja sa predsednikom: Pokazali smo da je Srbija ozbiljan igrač (VIDEO)
Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ove nedelje objavio je pregled aktivnosti na zvaničnoj instragram stranici.

Podsetio je u pregledu nedelje na sajam naoružanja u Abu Dabiju, gde je Srbija predstavila svoja dostignuća, ali i sajam turizma, kao i na otvaranje nemačke fabrike u Novom Sadu.

-Na sajmu u Abu Dabiju smo pokazali da je Srbija ozbiljan igrač u odbrambenoj industriji, u Novom Sadu smo otvorili mega-fabriku jednog od najvećih svetskih giganata u oblasti auto-industrije, a bili smo i domaćini međunarodnog sajma turizma koji je svečano otvoren u Beogradu, naveo je predsednik.

Dodao je da je, kao i uvek, imao izuzetan sastanak sa našim iskrenim prijateljem, predsednikom Abu Dabija Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, sa kojim je i ovaj susret bio od ogromnog značaja, ne samo u smislu dalje ekspanzije naših odličnih bilateralnih odnosa, već i u kontekstu dodatnog razvoja naše odbrambene industrije.

-Koliko sam bio ponosan na našu Srbiju u Abu Dabiju, toliko sam bio i srećan na otvaranju druge fabrike kompanije Kontinental u Novom Sadu, koja predstavlja paradigmu naše vizije uspeha i napretka. A ta vizija je da postanemo neprikosnoveni regionalni lideri u ekonomiji, infrastrukturi, zdravstvu, obrazovanju, kulturi, novim tehnologijama, jer za to imamo i snage i pameti. Čeka nas realizacija velikog broja projekata, sklapanje novih ugovora i dovođenje još investitora, jer Srbija nema vremena za gubljenje, bez obzira na složenu globalnu situaciju. Moramo da gradimo sigurnu budućnost za sve naše ljude i za generacije koje dolaze.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike