Stiglo pismo na Andrićev venac: Makron, Šolc i Meloni pisali predsedniku Vučiću

25.02.2023

18:33

0

Ova inicijativa evropskih lidera da pošalju pismo predsedniku Vučiću predstavlja značajan gest, koji ukazuje na to da Srbija ima važnu ulogu u regionu i da postoji spremnost za dijalog i saradnju

Stiglo pismo na Andrićev venac: Makron, Šolc i Meloni pisali predsedniku Vučiću
Aleksandar Vučić - Copyright Pink TV

Danas je u Predsedništvo Republike Srbije stiglo pismo potpisano zajedno od strane tri važna evropska lidera - predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona, kancelara Savezne Republike Nemačke Olafa Šolca i predsednice Saveta ministara Republike Italije Đorđe Meloni.

Kako saznaje Tanjug u Predsedništvu, ovo pismo je upućeno predsedniku Aleksandru Vučiću povodom njegovog puta u Brisel 27. februara.

Očekuje se da će ovaj sastanak biti od izuzetnog značaja za Srbiju, budući da će predsednik Vučić razgovarati sa evropskim liderima o ključnim pitanjima poput evropskih integracija. Takođe se očekuje da će biti razgovora o reformama u Srbiji i ekonomskim pitanjima.

Ova inicijativa evropskih lidera da pošalju pismo predsedniku Vučiću predstavlja značajan gest, koji ukazuje na to da Srbija ima važnu ulogu u regionu i da postoji spremnost za dijalog i saradnju.

Kao takav, ovaj sastanak predstavlja priliku da se unapredi saradnja između Srbije i Evropske unije i da se prevaziđu eventualni problemi koji stoje na putu ka članstvu Srbije u EU.

Očekuje se da će Vučić iskoristiti ovu priliku da pozove evropske lidere da podrže Srbiju u procesu evropskih integracija i da razmotre mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje. Uz to, očekuje se da će biti razgovora o aktuelnim regionalnim pitanjima, kao što su situacija na Kosovu i Metohiji i u Bosni i Hercegovini.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike