Srbija nema cenu i njenu slobodu ćemo sačuvati: Snažna poruka predsednika Vučića iz Abu Dabija

20.02.2023

13:36

0

Autor: I.K.

Predsednik je poručio da je naša vojska garant naše sigurnosti, slobode i očuvanja Srbije

Srbija nema cenu i njenu slobodu ćemo sačuvati: Snažna poruka predsednika Vučića iz Abu Dabija
Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas boravi na Međunarodnom sajmu vojne opreme u Abu Dabiju poručio je da naša zemlja nema cenu i da ćemo njenu slobodu sačuvati.

U video obraćanju on je istakao da svet danas gotovo samo o naoružanju razmišlja, te da je tehnologija otišla napred.

-Mi moramo da idemo u korak sa svetom, moramo da napredujemo, da napreduje naša odbrambena industrija, i naša vojska, rekao je Vučić.

Predsednik je poručio da je naša vojska garant naše sigurnosti, slobode i očuvanja Srbije.

-Zato ćemo da uložimo u našu industriju, ali ćemo i da kupujemo sve ono što nismo u stanju sami da napravimo, sve ono što je najbolje u svetu, jer Srbija nema cenu i njenu slobodu ćemo sačuvati, poručio je predsednik.

Prema najavi, tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Srbije sastaće se sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom UAE.

Ujedinjeni Arapski Emirati i grad Abu Dabi od 20. do 24. februara domaćini su 16. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "IDEX 2023" i sedmog izdanja Pomorske ratne izložbe "NAVDEX 2023", pod pokroviteljstvom Njegovog Visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, predsednika UAE.

"IDEX 2023" i "NAVDEX 2023" su najveći događaji te vrste u svetu, u okviru kojeg se prikazuju najnovije inovacije i tehnologije u međunarodnom sektoru odbrane, kao i najnovije tehnologije i oprema koji su razvili odbrambeni sektori širom sveta. 

U okviru radne posete UAE, predsednik Srbije obišao je Institut G42 u Abu Dabiju i održao sastanak sa predstavnicima te kompanije. Grupa 42 (G42) je vodeća kompanija koja se bavi razvojem veštačke inteligencije i klaud računarstva sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike