Vučić u Kragujevcu na Sretenjskoj akademiji: "Lična hrabrost Karađorđevih ustanika nije bila ništa manja od Spartanaca" (FOTO)

15.02.2023

07:54 >> 09:10

0

Sretenjska akademija se održava u Staroj skupštini u Kragujevcu

Vučić u Kragujevcu na Sretenjskoj akademiji: "Lična hrabrost Karađorđevih ustanika nije bila ništa manja od Spartanaca" (FOTO)
ilustracija - Copyright FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje u Kragujevcu Sretenjskoj akademiji ”Knežev zapis”, povodom obeležavanja Dana državnosti.

Akademija se održava u Staroj skupštini u Kragujevcu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je besedu povodom Dana državnosti Republike Srbije.

- Mi Srbi, 40 dana posle Božića slavimo Sretenje, najbitniji datum naše lepe Srbije. Mnogo toga smo započeli i uradili baš na Sretenje. Lična hrabrost Karađorđevih ustanika nije bila ništa manja od Spartanaca. Sloboda nije da radiš šta hoćeš, već da ne radiš šta nećeš - rekao je predsednik. Od kosovske katastrofe, više od 4 veka naš narod je proveo u bunama. Vekovima i pre Miloša nije nam manjkalo hrabrosti. Kada Srbi nešto postignu, nikada nije zato što smo uspešni.Čak i kada su bacali bombe na nas, mi smo tražili krivca u komšijama, a ne u onima koji su bombe bacali na nas - ističe Vučić.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ
 

Vučić je podsetio da je na današnji dan održan zbor na kojem je bilo prisutno oko 300 ljudi, dodaje da je veličanstvena pobeda značila početak ratne epopeje za oslobađanje grada po grada.

- Počeo je rat za oslobađanje od Otomanskog carstva - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas koji projekti će biti realizovani u Kragujevcu.

Kako kaže, već za najkasnije 3 meseca krenuti izgradnju stadiona za 20 hiljada ljudi, dodaje da je dobijena građevinska dozvola i da je projekat urađen.

- Takođe, već ove godine krećemo izgradnju obilaznice oko Kragujevca, koja je strašno važna. Važno je koliko ćete moći da uređujete grad mnogo lakše i više nego danas kada saobraćaj prolazi kroz grad - rekao je Vučić.

 

 

Vučić se obratio Kragujevčanima, koji su ga sačekali u velikom broju.

- Ovde u Kragujevcu, u Šumadiji, od Orašca do Kragujevca, rađana je srpska država. Rađanje države jeste u neku ruku avanturitam, ali kada tu državu imate onda je čuvate i nikom ne date - kaže Vučić i poručuje da je "Srbija nema pravo da se igra i ponaša neodgpovorno prema svojoj državi".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike