Ministar Vučević obišao Prvu brigadu kopnene vojske i uverio se u njihovu spremnost da reše sve zadatke koji im se nađu na putu!

13.02.2023

12:42

0

Autor: 24sedam

Tokom obilaska kasarne „Tvrđava“, ministru Vučeviću predstavljeni su radionički kapaciteti logističkog bataljona i prikazan tehnološki proces konzervacije naoružanja

Ministar Vučević obišao Prvu brigadu kopnene vojske i uverio se u njihovu spremnost da reše sve zadatke koji im se nađu na putu!
Copyright Foto: Screenshot/IG/milosvucevic_odbrana

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas jedinice Prve brigade kopnene vojske u novosadskim kasarnama „Tvrđava“ i „Jugovićevo“.

Ministra Vučevića dočekao je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković informisao je ministra odbrane o stanju u toj brigadi i o zadacima koji je očekuju u narednom periodu.

Ministar Vučević razgovarao je sa pripadnicima Prve brigade i uverio se u njihovu spremnost, obučenost i motivisanost da izvrše sve zadatke koji se pred njih postave.

Tokom obilaska kasarne „Tvrđava“, ministru Vučeviću predstavljeni su radionički kapaciteti logističkog bataljona i prikazan tehnološki proces konzervacije naoružanja.

U kasarni „Jugovićevo“ ministar odbrane prisustvovao je obuci profesionalnog sastava i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka na oklopno-izviđačkim automobilima BRDM-2, zatim obuci na samohodnom raketnom sistemu za PVD strela S-10M i na trenažeru za obuku operatora na tom sistemu, kao i obuci jedinica veze na sistemima telekomunikacija.

Takođe, ministar Vučević prisustvovao je i prikazu obuke izviđača tokom izvršenja prepada na elemente borbenog rasporeda neprijatelja.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike