Petković: Svečlja koristi izolovane i pojedinačne slučajeve za svoju prljavu propagandu i otvorenu mržnju prema svemu srpskom!

12.02.2023

18:55

0

Direktor Kancelarije za KiM je poručio da Beograd i celokupna javnost čekaju već 21 dan da Svečlja pokaže snimke nadzornih kamera na Bistričkom mostu

Petković: Svečlja koristi izolovane i pojedinačne slučajeve za svoju prljavu propagandu i otvorenu mržnju prema svemu srpskom!
Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da pokušaj samoprozvanog ministra Dželjalja Svečlje da kriminalizuje Srbe i ceo sever na KiM nikoga neće ni zavarati ni uplašiti.

On je dodao da Svečlja koristi izolovane i pojedinačne slučajeve za svoju prljavu propagandu i otvorenu mržnju prema svemu srpskom.

- Da budem sasvim jasan, nikada srpski narod, ni predstavnici Srba, niti zvanični Beograd nisu, niti će, podržavati bilo kakav kriminal, ma čije ime i prezime da nosi i tu nema ni dileme, ni pregovora, niti se tome iko suprotstavlja. Davno je poznato da lažov u poštenje ne veruje i to što kriminalci proglašavaju čitav jedan narod kriminalnim, govori više o njihovoj nečistoj savesti - navodi se u saopštenju Petkovića.

On je poručio da Beograd i celokupna javnost čekaju već 21 dan da Svečlja pokaže snimke nadzornih kamera na Bistričkom mostu, kada su njegovi nelegalni eskadroni pucali u leđa Srbina i izrešetali automobil sa zadnje strane.

- I naravno da ćemo uvek reagovati na teror kosovske policije i njen napad na srpski narod i to Svečlja ne može da spreči. Naravno da Svečlja ne pokazuje snimke nadzornih kamera, jer bi morao da pokaže svoju sramotu i prekomernu upotrebu sile kojom su njegovi policajci zapravo bili napadači i to sa nelegalnog punkta na kom svakodnevno maltreriraju i terorišu srpski narod na severu KiM - istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je poručio da Svečlja ne pokušava da bilo kakvim akcijama opravda postojanje svojih nelegalnih baza i punktova na severu KiM, jer one tu nemaju šta da traže jer služe samo da njegov gazda Kurti sprovodi svoje jednostrane i nasilne akcije.

Nešto ranije, kosovska policija je saopštila da je u akciji borbe protiv narkotika uhapsila dvojicu Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da su pronađene tri laboratorije sa opojnim biljkama. Oglasio se i Svečlja na Fejsbuku povodom akcije hapšenja, rekavši da je uništena labaratorija za drogu, da je uhapšen vlasnik, kao i da je svaki pokušaj Srbije da "destabilizuje" takozvano Kosovo "preko kriminalnih bandi uzaludan i osuđen na propast".

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je naveo na Tviteru da su "paralelne strukture koje kontroliše Srbija" na severu koštale građane i poreske obveznike na KiM 320 miliona evra zbog navodno neplaćenih računa za struju i 17 miliona evra za vodonabdevanje od 1999. godine.

- Naravno, naši građani u severnim opštinama nisu krivi za ove nepravde. Oni razumeju i prihvataju da je plaćanje osnovnih komunalija, kao što su struja i voda normalni, i da bi to omogućilo neophodna ulaganja za dalje poboljšanje kvaliteta usluga. Oni imaju pravo da imaju pristup takvim uslugama i da žive oslobođeni organizovanog kriminala, pritiska i pretnji od strane nelegalnih struktura predvođenih Srbijom - rekao je Kurti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike