Petković: Jeremić neka objasni zbog čega mu Kurti svakodnevno zahvaljuje

11.02.2023

18:00

0

Autor: 24sedam

On tvrdi da, da se Jeremić pitao, "do sada bi Kurtiju i crveni tepih postavljali"

Petković: Jeremić neka objasni zbog čega mu Kurti svakodnevno zahvaljuje
Petar Petković - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković poručio je predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću da se ne kiti tuđim zaslugama, nego da objasni zašto mu premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svakodnevno zahvaljuje.

Petković je na Tviteru naveo da tzv. Kosovo nije član Ujedinjenih nacija samo zahvaljujući snažnoj borbi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da to spreči. 

On tvrdi da, da se Jeremić pitao, "do sada bi Kurtiju i crveni tepih postavljali". 

"Zato neka se ne kiti tuđim zaslugama, nego neka objasni zašto mu se Kurti svakodnevno zahvaljuje?", poručio je Petković.

Jeremić je ranije danas izneo tvrdnju da, zahvaljujući mišljenju Međunarodnog suda pravde (MSP), isključivo od Srbije zavisi da li će samoproglašeno „Kosovo“ postati član UN i ocenio da će bilo kome ko bi se usudio da krene "u pravcu prihvatanja prištinske stolice u UN, a što bi značilo priznavanje nezavisnosti te lažne države, pad s vlasti biti najmanji problem od svega što će mu se dogoditi“.

"Bez potpisa Beograda na sporazum koji omogućava članstvo Prištine u UN to ne može da se dogodi, jer da može, to bi već bilo urađeno za sve ove godine", rekao je Jeremić u Šidu, gde je razgovarao sa građanima i članovima Narodne stranke, saopštila je Narodna stranka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike