"Izvukli smo napismeno kome je Vlada sve davala novac, javnost će videti da li smo plaćali fondaciju Klinton"

09.02.2023

12:06

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije govorio je o aktuelnim temama i dešavanjima u zemlji, regionu i svetu

"Izvukli smo napismeno kome je Vlada sve davala novac, javnost će videti da li smo plaćali fondaciju Klinton"
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Zoran žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle obilaska rekonstruisanog hotela "Planinka" govorio je o aktuelnim temama i dešavanjima u zemlji, regionu i svetu, a dotakao se i izveštaja o radu Vlade Srbije i to ne samo poslednjih 100 dana nego je otišao malo dalje.

- Što se tiče ekstremista što su organizovali kampanju, idu po Srbiji da ubede ljude da sam dao 2 miliona dolara Hilari Klinton. Izaći ćemo sa tim da vidite o kakvim je lažovima reč. Izvukli smo napismeno kome smo sve davali novac pa će javnost videti da li smo plaćali fondaciju Klinton, kako stalno pominju - izjavio je i dodao da će "sve njih pobediti istinom i radom, kao što je bilo u Skupštini".

O Ivici Dačiću, Hilu, dešavanjima na KiM...

Odgovarajući na pitanje novinara o razgovoru sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem rekao da su pričali sat vremena i dodao je je razgovor bio dobar.

- Naše je da vodimo državu na pristojan način i država mora da bude ispred svih naših partikularnih interesa - istakao je Vučić.

On je povodom pristupa Kristofera Hila rekao da nije on rekao da će Srbija da bude Severna Koreja, nego da je sve malo izvučeno iz konteksta.

- Mislim da nikada ne možete da očekujete promenu politike SAD u potpunosti. Nije on rekao da će Srbija da bude Severna Koreja, to je izvučeno iz konteksta. Dobro smo razumeli šta hoće - dodao je.

Osvrnuo se i na dešavanjima u privremenim prištinskim institucijama, kao i izjavu Glauka Konjufce da je ZSO nemoguće formirati.

To za njega, kaže, nije  bilo iznenađenje jer je Konjfuca samo izneo stav svih Albanaca, kao i da im ne veruje "posle ovih 10 godina ni reč"

- Očekivana reakcija, čestitam im na tome što su konačno bili iskreni. Znam da godinama nikada nisu planirali i ne planiraju da formiraju ZSO. A sada da vidimo šta će da rade Amerikanci, Evropljani i svi ostali - kazao je predsednik. 

Ponovio je stav zvaničnog Beograda, a to je da ukoliko Priština želi ozbiljno da razgovara, zna se šta mora da ispuni - implementaciju ZSO u skladu sa četiri sporazuma već potpisana i prihvaćena u Briselu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike