Kurti na radnom ručku sa Lajčakom, prethodno se nenajavljeno sastao sa ambasadorima zapadnih zemalja

06.02.2023

11:25 >> 13:18

0

Autor: 24sedam

Kurti se sa ambasadorima sastao uoči radnog ručka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom

Kurti na radnom ručku sa Lajčakom, prethodno se nenajavljeno sastao sa ambasadorima zapadnih zemalja
Aljbin Kurti - Copyright printscreen / Youtube /RTV Klan

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nenajavljeno se danas sastao u Prištini sa ambasadorima SAD, Italije, Francuske, Nemačke, Grčke i Finske.

Kurti se sa ambasadorima sastao uoči radnog ručka sa sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kojem prisustvuje i Kurtijev zamenik Besnik Bisljimij.

Uoči sastanka Kurti je izjavio da će sa Lajčakom razgovarati o šest uslova za formiranje Zajednice srpskih opština, te pozvao u intervjuu za AP zapadne sile da ne vrše pritisak na Prištinu da prihvati formiranje Zajednice srpskih opština jer mu osnivanje ZSO nije prioritet.

Podsetimo, Miroslav Lajčak, nakon razgovora u Prištini, popodne dolazi u Beograd gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Sagovornici neće davati izjave već će biti prosleđeno saopštenje. Veruje se da je pojačana diplomatska aktivnost, jer Evropa želi što pre da privede kraju dijalog i spusti tenzije.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike