Nasilje nad Srbima se nastavlja: Slađanu Trajkoviću produžen pritvor još dva meseca

16.01.2023

09:10

0

Vasić je naveo da prvostepeni sud nije uvažio argumente odbrane, čime je prekršeno načelo ravnopravnosti strana u postupku

Nasilje nad Srbima se nastavlja: Slađanu Trajkoviću produžen pritvor još dva meseca
advokat Dejan Vasić - Copyright Printscreen/Kosovonline

Slađanu Trajkoviću, koji je 15. decembra uhapšen u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske  Mitrovice zbog sumnje da je navodno počinio ratni zločin, Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca, izjavio je danas advokat Dejan Vasić.

On je za Kosovo onlajn rekao da će već danas uložiti žalbu zbog prekršene ravnopravnosti strana u postupku i da će tražiti meru kućnog pritvora zbog zdravstvenog stanja Trajkovića.

Vasić je naveo da prvostepeni sud nije uvažio argumente odbrane, čime je prekršeno načelo ravnopravsnoti strana u postupku. 

"Tražićemo da žalbeni sud preinači ovu meru u meru kućnog pritvora kao što je do sada bila praksa u suđenjima za ratne zločine za lica koja imaju prebivalište na Kosovu",  rekao je Vasić.

Naveo je da je uputio na to da krivično delo ratog zločnina ne spada u najteža krivična dela, jer je najveća kazna 15 godina, dok je najviši stepen kazne 25 godina, što znači da je kazna 10 godina ispod zakonskog maksimuma. 

Kosovska policija uhapsila je 15. decembra Slađana Trajkovića, bivšeg policajca, pod sumnjom da je počinio ratni zločin 1999. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike