Pogoršano zdravstveno stanje uhapšenog Srbina sa KiM, odbrana će tražiti kućni pritvor

04.01.2023

21:00

0

Autor: 24sedam

Slađan Trajković se trenutno nalazi u pritvornoj jedinici u Podujevu, a terete ga za navodne ratne zločine protiv civilnog stanovništva u Vučitrnu

Pogoršano zdravstveno stanje uhapšenog Srbina sa KiM, odbrana će tražiti kućni pritvor
Slađan Trajković - Copyright Privatna arhiva

Dejan Vasić, advokat uhapšenog bivšeg kosovskog policajca Slađana Trajkovića, izjavio je danas da je njegovom klijentu bitno pogoršano zdravstveno stanje i da će tražiti da Trajkoviću pritvor bude zamenjen kućnim pritvorom.


Vasić, koji zastupa i uhapšenog Miljana Adžića, rekao je da će sutra ili prekosutra biti doneta odluka o tome da li će mu biti produžen pritvor.

- Trajkovićevo stanje je pogoršano nakon što mu je izvedena intervencija pošto je imao izraslinu na glavi koja je hirurški otklonjena. Rana se zatim inficirala i potrebni su mu posebni specijalistički pregledi. On je u dosta teškom zdravstvenom stanju, s obzirom da je hronični bolesnik od dijabetesa i ima cirozu jetre - rekao je Vasić za Tanjug.

Tanjug/str
 


On navodi da će od Osnovnog suda zahtevati zamenu mere sudskog pritvora kućnim pritvorom.

- I ranije su se dešavali slučajevi da za to krivično delo bude odbrana sa slobode, s obzirom da se radi o licu koje živi na Kosovu i Metohiji - dodao je Vasić.


Slađan Trajković se trenutno nalazi u pritvornoj jedinici u Podujevu, a terete ga za navodne ratne zločine protiv civilnog stanovništva u Vučitrnu 1999. godine.

Vasić kaže da je Trajković snažno motivisan da učestvuje u istrazi i da dokaže svoju nevinost i da nema nikakve veze s krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Što se tiče Adžića, Vasić kaže da je za njega zatraženo produženje pritvora od još 60 dana, a odluka o tome biće doneta sutra ili prekosutra. Adžić se tereti za blaža krivična dela u Zvečanu tokom protesta prošle godine.

- Siguran sam da će se, pod bilo kojim političkim uslovima da se istraga sprovede, pokazati da su obojica nevini - poručio je Vasić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike