Nisam za ulazak Kosova u UN i neću priznati nezavisno Kosovo: Vučić odgovorio opozicionom poslaniku na laži

02.02.2023

17:14

0

Autor: 24sedam

Poslanička grupa Narodne stranke napustila sednicu nakon govora Miroslava Aleksića koji je izneo niz laži na račun predsednika Srbije

Nisam za ulazak Kosova u UN i neću priznati nezavisno Kosovo: Vučić odgovorio opozicionom poslaniku na laži
predsednik Vučić u Skupštini - Copyright RTS 2 printscreen

Predsednik Srbije odgovorio je na sve laži i uvrede koje je u 20-minutnom govoru izneo poslanik Narodne stranke miroslav Aleksić. Ta poslanička grupa, inače, napustila je salu nakon tog govora i nije sačekala odgovor predsednika Vučića.

Vučić je rekao da zna zašto su izašli, jer znaju šta će da im odgovori.

-Slušali smo 20 minuta najstrašnije uvrede i neistine, pa pokušaću da odgovorim na sve izmišljotine. Zamislite kažu da imam šolju sa vukom, što je dokaz da sam sa Ulemekom. Pa da li je moguće da to slušate, odakle Ulemek u celoj priči, kao da sam tada bio ja na vlasti, kao da je u moje vreme ubijen Điniđić, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić pita o kakvim akvizicijama Telekoma pričaju.

-Hteli bi da Telekom unište, da državnu kompaniju razore, i Vučić je loš što štiti državu i državnu kompaniju. Kaže, Vučić ne sme da kaže neću da priznam Kosovo i nisam za Kosovo u Ujedinjenim nacijama. Nekim ljudima ne vredi ni sto puta reći, evo ponoviću - nisam za Kosovo u UN i za različku od njegovog šefa, nikada neću priznati nezavisnost Kosova. Nisam za Kosovo u UN i nikada neću priznati nezavisnost Kosova. Dakle, nisam za Kosovo u UN i nikada neću priznati nezavisnost, ponovio je Vučić nekoliko puta zaredom.

Kad je kraj tim lažima? pitao se, a usledio je gromoglasan aplauz u sali.

-Polazeći od sebe računaju da su i neki drugi ucenjeni. Uništiće svaku šansu Srbije da odbrani svoje interese. Kažu 10 godina širim defetizam, a mi smo ekonomski lider zapadnog Balkana, kad su oni bili na vlasti delili smo 4. i 5. mesto u regionu gde je 5 plus 1. Slagali su i za Slavka Simića da je dao kvorum za kosovske snage bezbednosti. Pa kako vas nije sram, da stavljate beleg čoveku na čelo kad nije to uradio. Ja se ne sekiram kada lažete za mene, ali što tim nedužnim ljudima... 

Vučić je spomenuo i rešenje Međunarodnog suda pravde za koje je Aleksić rekao da su otpriznavanja nezavisnosti počela upravo na osnovu toga.

-Kažete genijalno rešenje Međunarodnog suda pravde, a prva otpriznavanja kreću 2016-2017. godine. Albanski "Ekspres" piše - hvala Vuče, ali nisu mislili na mog vuka sa čajem, nego na Jeremića, rekao je Vučić i dodao da "oni vole da pričaju, da izmišljaju o drugim ljudima", a onda je najavio činjenice o Aleksiću koje će sve šokirati.

-Sa Ljubišom Kneževićem, svojim tastom, dakle ocem supruge, formira fond preko kojeg su izvlačili državne pare. Tast prelazi u državnu firmu, pa na račun fonda Aleksića - za unapređenje resursa građana uplaćeno je 685.000 evra od 2008 godine u kućni budžet, direktno sebi prebacili pare. Porodično blago, otmi od države, uradi šta stigneš... rekao je Vučić i najavio da će se institucije pozabaviti tim slučajem, jer do sada nisu to znale.

RTS 2 printscreen
 

 

-Kažu dali smo Bor i Majdanpek. Ima onih koji veruju u treće oko, ali da ozbiljan političar to kaže. Bor bio dužan milijardu i 200 miliona. Mi našli strateškog investitora, uložili novac, to nam je danas najveći izvoznik, na tenderskom procesu dobio. U Boru plata 806 evra prosečna, veća nego u Novom Sadu. Zašto to radite? pitao je Vučić.

-Nisam za Kosovo u UN i neću priznati nezavisnost Kosova, ponovio je Vučić.

-Naveo je da mi je prijatelj neko ko mi nije prijatelj, a onda je rekao moj prijatelj Belivuk. Zamislite kako biste se osećali... Imate okrivljenog saradnika koji ne sme nijednu reč da slaže jer će da izgubi status, hteo da ubije mene, pa kupili snajper, pa platili pet miliona evra i on je taj bio koji je mrtav ladan rekao da sa njim sarađujem - jeste hteo sam da me ubije, rekao je ironično Vučić. Išao sam prema spomeniku Stefanu Nemanji i čeznuo sam da oni mene upucaju i sve sam se dogovarao sa njima, naveo je Vučić.

Na kraju je saopštio lepu vest za poljoprivrednike da sa premijerkom i ministrima poljoprivrede i finansija planira da povećaju premije za mleko i ojačaju subvencije za grla.

-U narednih sedam-osam dana da vidimo koliko možemo da izdvojimo, najavio je Vučić.

Na kraju je, odgovarajući na optužbe da je plaćao Klintona iz budžeta rekao da ga je video dva puta samo.

-Pa dokle više laži... Zato što nemaju o čemu drugo da pričaju. Svaka priča im se svodi na Vučić, Vučić, Vučić... Da pričaju o Kosovu ne ide, zaključio je Vučić ponovivši još jednom da nije za Kosovo u UN i da neće priznati nezavisnost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike