Vučić odgovara opoziciji na klevete: Vi imate najdublje veze sa kriminalom, a ja nemam nikakve, baš nikakve

02.02.2023

11:11 >> 12:13

0

Autor: 24sedam

Nakon govora predsednika Srbije u Skupštini usledila su poslanička pitanja

Vučić odgovara opoziciji na klevete: Vi imate najdublje veze sa kriminalom, a ja nemam nikakve, baš nikakve
predsednik Srbije se obraća poslanicima u Skupštini - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je u Skupštini Srbije pred poslanicima plan države u 10 tačaka po pitanju Kosova i Metohije

On je predstavio sa čim se zemlja susreće, sa kakvim ucenama međunarodne zajednice, ali i plan kako da Srbija nastavi svoj evropski put i ekonomski napredak, a da sačuva Srbe na KiM i bezbednost njih i njihove dece.

RTS 2 printscreen
predsednik Srbije u parlamentu odgovara na pitanja poslanika

-Nije pitanje šta dobijamo tim novim planom, nego šta gubimo, rekao je Vučić odgovarajući na zahteve opozicionih poslanika da objavi predočeni tzv. francusko-nemački plan. 

On je dodao da nema pravo da ga objavi, ali nema problem sa tim da ga objavi čim oni koji su mu plan predočili to dozvole.

-Što se tiče toga da sam došao po blanko podršku. To ste izmislili. Nisam došao po podršku. Nije mi potrebna podrška. Potrebno je Srbiji da se napravi jedinstvo po nekom pitanju, ali pošto znam da je to nemoguće, da li mislite da sam toliko naivan da sam došao po vašu podršku, da verujem da ćete vi da glasate za Izveštaj? Pa da sam najgluplji na svetu, ne bih poverovao u to. Mene zanima podrška naroda da oni razumeju šta se zbiva u zemlji, zašto se na određeni način ponašamo, rekao je Vučić.

On je poručio i da nije došao kao pobednik, kako to aludira opozicija.

-Nisam došao kao pobednik, već sam izložen problemu kojem je ova zemlja izložena duže od 100 godina. Gde ste čuli da sam rekao da je dobar sporazum? Čuli ste samo moju posvećenost da se borim za mir. Štitiću Ustav zemlje. Gde ste videli da neko predstavlja neke pobede? Znate zašto to rade? Poverovali su u sopstvene laži, istakao je Vučić.

Predsednik je ocenio da ta kampanja histerije i izmišljotina traje već 7-8 godina.

-Kažete nam - vi iz SNS opstajete dok ima apanaža. Ne, vi primate apanaže od Hakija Abazija (poslanik Kurtijevog Samoopredeljenja prim. aut) i Rokfeler grupe. Mi ne dobijamo nikakve apanaže, to je razlika. A u pitanju su stotine miliona, ali mi ćutimo ne odgovaramo i oni misle da to tako može, da će neko da se plaši da odgovori. Kada ste u ringu naučite da primate udarce... naveo je Vučić.

Tanjug/Zoran Žestić
 

 

Povodom kritika da je Kosovo ušlo u Međunarodni olimpijski komitet, Vučić je rekao da jesu ušli, ali je pozvao opoziciju da kaže ko je bio predsednik olimpijskog komiteta i ko ga je postavio.

-Što obmanjujete javnost? Što ne kažete da ste vi postavili uglednog sportistu koji je to omogućio. U redu vam je da budu član Saveta Evrope, pa nije, ali ne možemo da sprečimo. Jel imate savet? Kako da sprečimo, pa kažite nam. Ili se vi ne zalažete da sprečimo nego se po ambasadama zaležete da svuda uđu. Držite pridike. Imaju većinu, naše je pitanje hoćemo li mi da napustimo potom Savet Evrope. Nego pričate besmislice. Jer može da izgovori ko šta stigne po pitanju Kosova, rekao je Vučić dodajući da nekako samo sakriju da su zapravo za nezavisno Kosovo.

On je dodao da bi opozicija, da je on rekao da nećemo da pregovaramo rekla - uvodite nam u sankcije.

RTS printscreen
 

 

-Pričate o dubokim vezama sa kriminalom. Vi imate najdublje veze sa kriminalom, a ja nemam nikakve, baš nikakve. Na stranu što dobijaju stotine miliona od poslanika Samopredeljenja, Rokfeler fondacije, 570 miliona da budem precizan, pogledajte postoji čovek koji se zove... vi znate da imamo zakon koji zabranjuje da se ide na druga ratišta i da kao što kažnjavamo one koji idu da se bore na strani Rusije, tako i one koji se bore na strani Ukrajine. Pa, šta radite sa Ejdanom Aslinom (britanski državljanin u Donjecku osuđen na smrt, otišao na ratište u Ukrajinu 2018. godine iz Beograda prim. aut)? To je onaj što ga je Rusija osudila na smrt zbog zločina. Što se bavite međunarodnim kriminalom? Poštovani građani Srbije, kažete problem je dok je Vučić jedini pregovarač. Evo podnesite samo jednu ideju smislenu, vodimo vas na pregovore, da ih sprečite da uđu u Savet Evrope, evo tu sitnicu rešite i odmah prihvatam da vi idete umesto mene, da se ja ratosiljam, samo jedan problem rešite... Vi se u stvari ovde obraćate stranim ambasadorima, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da kada je reč "o bajkama i boljem životu" koje spominje opozicija, nema problem da uporedi apsolutno sve parametre - od bruto domaćeg proizvoda, stope javnog duga do visine plata i penzija, čvrstine kursa, broja zaposlenih i nezaposlenih, do izgrađenih puteva, pruga, pozorišta, stadiona.

-I po tome ćete videti da poslednjih 10 godina Srbija ima najveći napredak i vi to ne možete da izbrišete, a suština za vas nije Kosovo. Jedino vas zanima kako će da bude smenjen Aleksandar Vučić. Moj mandat traje još 4 godine, ali to ne zavisi od vas, ali kod vas je to patološki odnos, jer toliko gubite na izborima, laži ste usvojili za istinu, lažete i lažete i lažete kao i sa Jovanjicom, baš ih briga da kažu izvinite što smo lagali i tako stalno, a videćete danas ko je u kriminalu i ko uzima pare od naroda Srbije, crno na belo, a još se nisam baš dobro pripremio za to. Narod će zaključiti ko brine o njegovim interesima, a posebno sam zainteresovan za recept da pobedimo u Savetu Evrope. Čeznem da mi kažete rešenje, to će za mene biti velika pomoć. Sa velikim nestrpljenjem očekujem taj savet, zaključio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike