Kurti uz tešku mehanizaciju i specijalnu policiju započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji: Petković o svemu obavestio Lajčaka

01.02.2023

14:32

0

Autor: I.K.

Petković navodi da je o svemu obavestio međunarodne predstavnike i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka

Kurti uz tešku mehanizaciju i specijalnu policiju započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji: Petković o svemu obavestio Lajčaka
Petar Petković - Copyright Printscreen/Tanjug

Aljbin Kurti danas je uz tešku mehanizaciju i specijalnu policiju započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u u selima Dren i Lešak u opštini Leposavić, a zemlju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. 

"U zaseoku Zaselje jutros su Kurtijevi predstavnici započeli radove na proširenju puta koji od magistralnog puta vodi do vrha brda koje je nelegalnom ekproprijacijom obuhvaćeno", naveo je Petković dodajući da je o toj novoj uzurpaciji srpske zemlje na severu Kosova i Metohije jutros obavestio i sve međunarodne predstavnike i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka. 

Kaže da je jasno zahtevao da međunarodni predstavnici zaustave nove jednostrane poteze Kurtija na severu i protivpravne radove u opštini Leposavić "kojima se oduzima zemlja srpskih domaćina i planira rušenje čak i srpskog groblja, zarad izgradnje nove nelegalne policijske baze".

Petković kaže i da je odluku o nelegalnoj eksproprijaciji Priština donela sa jasnom namerom Kurtija da izazove nove tenzije i krizu na terenu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike