Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Grad ulaže u obrazovanje više nego ikada, izdvajamo rekordnih 7 milijardi 300 miliona dinara

28.01.2023

09:15

0

"Ulaganje u obrazovanje, još od doba Nemanjića, bio je i ostao osnov za postojanje jedne savremene i snažne države"

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Grad ulaže u obrazovanje više nego ikada, izdvajamo rekordnih 7 milijardi 300 miliona dinara
Copyright Printscreen/Instagram/milandjuric_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je obeležavanju Savindana u Gradskoj koncertnoj dvorani, gde se prvi put organizuje proslava školske slave.

-Uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Savi, srpske crkve i škole - Svetiteljskoj glavi. U ime Grada Novog Sada i u svoje ime, učenicima i prosvetnim radnicima čestitam školsku slavu - Svetog Savu! Ulaganje u obrazovanje, još od doba Nemanjića, bio je i ostao osnov za postojanje jedne savremene i snažne države. Tako je i naša obaveza, da brinemo o budućnosti i deci, o uslovima u kojima će sticati znanje - napisao je Đurić i dodao:

 

- Grad Novi Sad ulaže u tu oblast više nego ikada. Ove godine, izdvajamo rekordnih 7 milijardi 300 miliona dinara za obrazovanje, a uskoro sledi izgradnja četiri potpuno nove škole – na Jugovićevu, Satelitu, Adicama i Sajlovu. Đacima želim da dobro uče, školama da otvaraju nova odeljenja, da se iz godine u godinu sve više ulaže u obrazovanje i da mladi ljudi ostaju u našoj zemlji. Jer oni su naša budućnost - stoji na zvaničnom Instagramu gradonačelnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike