Gradski odbor naprednjaka Novog Sada poslao jasnu poruku: Puna podrška predsedniku Vučiću u najvažnijem istorijskom trenutku

23.01.2023

08:16

0

Vučić je sinoć napustio sastanak sa najbližim saradnicima u centrali SNS na Novom Beogradu, a pre toga ih je upoznao sa sa pritiscima zapada na Srbiju u vezi sa Kosovom.

Gradski odbor naprednjaka Novog Sada poslao jasnu poruku: Puna podrška predsedniku Vučiću u najvažnijem istorijskom trenutku
Aleksandar Vučić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Gradski odbor SNS izdao je saopštenje danas u kojem daje punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u daljem vođenju države.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Gradski odbor Srpske napredne stranke, u jednom od najvažnijih tretutaka novije srpske istorije, pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u vođenju politike koja će obezbediti konačni mir na prostorima Kosova i Metohije, a istovremeno zaštititi srpski narod i svetinje od daljeg pogroma.

Naprednjaci Novog Sada pozivaju sve aktere srpske političke scene da se u ovom odsudnom trenutku, kada su Srbija i njen predsednik pritisnuti sa svih strana neverovatnim ucenama, stave pod istu zastavu i pokažu jedinstvo koje će pokazati svetu koliko srpskom narodu znači južna pokrajina. Borba za mir i teritorijalni intergitet Srbije koju vodi predsednik Vučić najveći su nacionalni interes i u tome on ne sme da bude sam.

Zato podrška koju treba da dobije mora da bude svekolika, kako iz Stranke na čijem se čelu nalazi, tako i iz institucija, udruženja, pokreta, organizacija. Pitanje Kosova i Metohije ne sme da ude tema dnevnog prepucavanja političkih stranaka. Srpska svetinja mora da ostane daleko iznad toga! O povlačenju predsednika sa funkcije, koju zagovaraju pojedinci željni da zauzmu njegovo mesto i to u ovom trenutku, a da samim tim Kosmet predaju onima koji nam ga otimaju, Srpska napredna stranka neće ni da razmišlja!

Zbog toga Gradski odbor Srpske napredne stranke iz Novog Sada poručuje svom predsedniku da nije i da neće ostati sam u velikoj diplomatskoj borbi, jer za nas predaja nije opcija!

Ovo saopštenje je usledilo nakon što je predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je saradnicima da je spreman da se povuče.

On je sinoć napustio sastanak sa najbližim saradnicima u centrali SNS na Novom Beogradu, a pre toga ih je upoznao sa sa pritiscima zapada na Srbiju u vezi sa Kosovom.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike