Predsednik Vučić u ponedeljak na sednici Vlade Srbije o situaciji na KiM i razgovoru sa međunarodnim izaslanicima

22.01.2023

11:35

0

Autor: I.K.

Predsednik Vučić izjavio je da je sa predstavnicima "četvorke" i Miroslavom Lajčakom imao veoma težak i možda i najteži razgovor do sada

Predsednik Vučić u ponedeljak na sednici Vlade Srbije o situaciji na KiM i razgovoru sa međunarodnim izaslanicima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u ponedeljak, 23. januara u 11 časova, sednici Vlade Republike Srbije na poziv predsednice Vlade Ane Brnabić, potvrđeno je iz Predsedništva.

Kako se očekuje, predsednik Srbije će obavestiti članove vlade o razgovoru koji imao u petak sa međunarodnim izaslanicima - specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Francuske i kancelara Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom i diplomatskim savetnikom predsednika Vlade Italije Frančeskom Talom.

Podsetimo, u obraćanju javnosti nakon sastanka, predsednik Vučić izjavio je da je sa predstavnicima "četvorke" i Miroslavom Lajčakom imao veoma težak i možda i najteži razgovor do sada.

"Imali smo otvorenu i ozbiljnu diskusiju, ono oko čega smo saglasni, jeste da zamrznuti konflikt nije rešenje, jer je samo pitanje trenutka kada će neko da ga odmrzne i kada će neodgovorni pojedinci da uruše mir celog Zapadnog Balkana", istakao je Vučić.

Istakao je da je kao predsednik Srbije nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ako se ne bi usaglasili sa predloženim planom za KiM. Vučić je najavio da će sa svim relevantnim političkim činiocima u zemlji razgovarati, te obavestiti narod o svemu što nas očekuje.

Premijerka Brnabić, gostujući jutros na TV Pink, ocenila je da je situacija ozbiljna.

-Teški dani su pred nama, ali znali smo da će tako biti i nikada ništa nismo krili do građana, poručila je premijerka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike