Brnabić: Teški dani pred nama, ali znali smo da će tako biti, nikada ništa nismo krili do građana

22.01.2023

11:08

0

Autor: 24sedam

Sutra će građani moći još jednom da čuju od predsednika Srbije o razgovorima koje je imao sa međunarodnim pregovaračima

Brnabić: Teški dani pred nama, ali znali smo da će tako biti, nikada ništa nismo krili do građana
Ana Brnabić - Copyright Tv Pink Printscreen

Situacija je ozbiljna, teški dani su pred nama, ali znali smo da će tako biti i nikada ništa nismo krili do građana, poručila je premijerka Ana Brnabić gostujući na TV Pink.

-Ovog jutra je najvažnije da kažem da nikakda ništa i nećemo kriti, jer to je politika Aleksandra Vučića, uvek otvoreno, transparentno razgovaramo sa narodom. Posebno juče u tajkunskim medijima su pričali da se nešto krije, te oni hoće nešto da budu informisani. Vučić je uvek otvoreno govorio, kakvi su pritisci i šta se traži i obavestiće o svemu i političke predstavnike i narod. Ništa se ne krije, ništa se neće odlučiti bez građana, našeg naroda. Razgovaraće i sa Vladom Srbije, sa svim relevantnim političkim predstavnicima. Govorićemo o svemu što je pred nama kao izazov, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji i razgovorima sa međunarodnim pregovaračima.

Tanjug/Miloš Milivojević
predsednik Vučić sa diplomatama

 

Govoreći o reakciji opozicije, premijerka je rekla da "ljudi kreću od sebe i od toga kako su oni radili".

Vučić je još direktniji "iza zatvorenih vrata" 

-O tome ima mnogo dokaza, neverovatno je bilo gledati kada su izašle depeše Vikiliksa, svi tajni dokumenti šta je tadašnja vlast radila u prvoj deceniji 2000, kako su narodu pričali jedno, a u ambasadama drugo, kako su narodu govorili kako neće u NATO, a u ambasadama kako hoće u NATO... Toga nema od kada je SNS na vlasti sa partnerima. Sve je transparentno. Aleksandar Vučić često jeste mnogo direktniji i eksplicitniji kada brani interese Srbije iza zatvorenih vrata, nego kada kaže šta je govorio. Mnogo direktnije priča ambasadorima koliko nešto nije fer prema Srbiji, koliko ne poštuju principe međunarodnog prava, on to na ublažen način kaže kada se obraća narodu, navela je premijerka. 

U jednom od nastupa, premijerka je ispričala da je predsednik upotrebio izraz da moramo da "meandriramo" između izazova.

-Ali držimo uvek isti pravac, da Srbija štiti svoje nacionalne i državne interese i da štitimo svoju želju da sami donosimo odluke o unutrašnjoj i spoljnoj politici, bez nametanja sa strane, od velikih sila bilo sa jedne ili druge strane. Da Srbija ima svoju politiku i svoj put i štiti interese, istakla je premijerka.

Pritisci sve teži

Ona je dodala da su pritisci sve teži i sve veći. 

-Ono što je nama cilj da nastavimo taj put donošenja odluka nas samih o nama samima, uz podizanje životnog standarda naših građana. Mnogo smo uradili u poslednjih 10 godina da Srbija sa začelja na Balkanu postane lider i zemlja koja se u mnogome takmiči sa nekim državama članicama EU. Te stvari ne smemo da ugrozimo i ne smemo da kompromitujemo naše nacionalen interese, e kroz te izazove "meandriramo". Ono što pričaju tajkunski mediji i opozicija jeste svojevrsna sramota za njih u ovakvom trenutku, a to su pokušaji da se politički ušićari u teškim trenucima i okolnostima, rekla je premijerka.

-Odlučićemo zajedno i sve odluke koje donesemo važno je da Srbija mora da nastavi da napreduje, da povećava plate i penzije, da vraća svoje mlade i da privlači i dalje strane investitore, naglasila je premijerka Ana Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike