Danas sednica Vlade Srbije o Kosovu i Metohiji, Vučić se večeras obraća javnosti

23.01.2023

06:05

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sednici na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić

Danas sednica Vlade Srbije o Kosovu i Metohiji, Vučić se večeras obraća javnosti
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Antonio Ahel/ATA Images

Sednica Vlade Republike Srbije biće održana danas od 11 časova, u zgradi Vlade Srbije, a na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, sednici će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je najavljeno, posle sednice nisu predviđene izjave, već će biti prosleđeno saopštenje. Predsednik Srbije obratiće se javnosti u 20 časova, u zgradi Predsedništva.

Očekuje se da na ovoj sednici predsednik Srbije obavesti članove Vlade o razgovoru koji je imao sa međunarodnim izaslanicima, specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Republike Francuske i kancelara Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom i diplomatskim savetnikom predsednika Vlade Republike Italije Frančeskom Talom.

 

 

Nakon sastanka koji je održan u vili "Mir", Vučić je izjavio da je to bio veoma težak, možda i najteži razgovor koji su imali.

-Otvorena i ozbiljna diskusija. Ono oko čega jesmo saglasni je to da zamrznuti konflikt nije rešenje i da kad imate tako nešto pitanje je trenutka kada će ga neko odmrznuti i kada će neodgovorni pojedinci da uruše i mir i stabilnost celog Zapadnog Balkana, rekao je Vučić i istakao da je zahtevao od "četvorke" pomoć u realizaciji i rešavanju turbulencija na KiM.

EU izaslanik Miroslav Lajčak, u ime "petorke" izjavio je posle sastanka takođe da su to bili teški, intenzivni, ali otvoreni razgovori.

-Predsednik Vučić je pokazao odgovoran pristup i želju da se dalje razgovara o normalizaciji odnosa. Za nas je ZSO jedna od glavnih tema i želja, a ovi razgovori su pokazali da su najbolja opcija ka dobrom rezultatu, rekao je Lajčak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike