Brnabić sa Bratuom: Važna podrška OEBS-a u reformama

19.01.2023

15:07

0

Autor: 24sedam

Govoreći o reformi pravosuđa, Brnabić je rekla da je Vlada nedavno usvojila set predloga pravosudnih zakona

Brnabić sa Bratuom: Važna podrška OEBS-a u reformama
Ana Brnabić i Jan Bratu - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom i istakla da  izuzetno ceni podršku te misije u sveobuhvatnim reformskim procesima. 

Ona je navela i da ceni stručnu i tehničku pomoć i podršku, pre svega u oblastima vladavine prava, medijskih sloboda i reformi pravosuđa, kao i unapređenja saradnje institucija i civilnog sektora, saopšteno je iz vlade.

Brnabić je posebno zahvalila na ekspertskoj podršci u izradi i implementaciji Medijske strategije i Akcionog plana, kao i u izradi medijskih zakona. 

Govoreći o reformi pravosuđa, Brnabić je rekla da je Vlada nedavno usvojila set predloga pravosudnih zakona koji za cilj imaju dalje jačanje vladavine prava i stvaranja nezavisnog i samostalnog sudstva i tužilaštva.

Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosuđa, i u drugim važnim pitanjima i sprovođenju reformi. 

Na sastanku se razgovaralo o nastavku planiranja aktivnosti Misije OEBS u Srbiji i saradnji sa nadležnim državnim institucijama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike