Vučić se sastao sa izvršnom direktorkom MMF: Predsednik Srbije saznao nove informacije u rešavanju gorućih ekonomskih problema

18.01.2023

18:58

0

Autor: 24sedam

Neposredno pred ovaj sastanak razgovarao je sa predstavnicima najvećih kompanija Republike Koreje

Vučić se sastao sa izvršnom direktorkom MMF: Predsednik Srbije saznao nove informacije u rešavanju gorućih ekonomskih problema
Aleksandar Vučić i Kristalina Georgieva - Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa izvršnom direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinom Georgievom.

- Važan susret sa Kristalinom Georgievom od koje sam čuo mnogo korisnih ideja i saveta za rešavanje nekih od gorućih ekonomskih izazova današnjice. Ponovio sam zahvalnost MMF-u na sveukupnoj podršci koju godinama pruža razvoju Srbije i izrazio nadu u nastavak plodonosne saradnje - poručio je Vučić na Instagramu.

 

 

Takođe, neposredno pred ovaj sastanak razgovarao je sa predstavnicima najvećih kompanija Južne Koreje.

- Velika je privilegija kada predstavnici najvećih kompanija iz Republike Koreje pokažu interes za investiranje u vašu zemlju, a još veća čast za mene da im predstavim brojne potencijale za ulaganje u Srbiju.

Istakao sam da je prisustvo korejskih kompanija jedan od parametara uspeha i ekonomskog napretka svake zemlje, kao i da je Srbija ponosna zato što je uspela da kreira odličnu poslovnu klimu i okruženje za uspešno poslovanje velikih stranih korporacija.

 

 

Spoj korejske visoke tehnologije, radne etike, ekonomske vizije uspeha i kvalitetnih stručnjaka u Srbiji, predstavljaju dobitnu kombinaciju za sve buduće zajedničke poduhvate i projekte o kojima smo danas razgovarali.

Zaista odličan sastanak! Veliko hvala našim korejskim prijateljima! - istakao je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike