Vučević: Ulažemo u odbrambeni sistem, neće biti dana da ćemo to propustiti inače će nas skupo koštati

16.01.2023

10:25

0

Deo zaključka je da će Srbija nastaviti da ulaže u odbrambeni sistem radi jačanja kapaciteta Vojske Srbije, rekao je nakon sastanka sa predsednikom AleksandromV Vučićem

Vučević: Ulažemo u odbrambeni sistem, neće biti dana da ćemo to propustiti inače će nas skupo koštati
Ministar odbrane Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Ministar obrane Miloš Vučević izjavio je danas da je veoma zadovoljan kako su pripadnici vojske i rezervisti izvršili sve zadatke tokom podizanja borbene gotovosti zbog eskalacije stanja na terenu na Kosovu i Metohiji.

On je na konferenciji za novinare, a posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na kome je analizirano stanje Vojske u 2022. godini, rekao da je zadovoljan, jer odziv nikada nije bio bolji kao ni borbenost i osposobljenost, koje su, kako je ocenio, bile na visokom nivou i veoma dobri.

-Analiziramo šta treba da unapredimo, ali je zadovoljavajuće sa daljom perspektivom. Deo zaključka je da će Srbija nastaviti da ulaže u odbrambeni sistem radi jačanja kapaciteta Vojske Srbije. Nema dana da ćemo to propustiti, jer će nas skupo koštati- rekao je Vučević.

Na pitanje da li bi u Skupštinu uskoro mogao da uđe predlog da se Srbija pridruži NATO alijansi Vučević je rekao da Srbija ima zvaničnu politiku i da je kao vojno neutralna država dodatno izložena pritiscima. 

Naše bezbednosne vojne i civilne službe prate i analiziraju situaciju

Ministar odbrane je izjavio danas da srpske bezbednosne i vojne i civilne službe prate i analiziraju sve što se dešava na drugim ratištima kada je reč o učešću državljana Srbije.

 Istakao je da je naša država vrlo jasna da je zabranjeno učešće državljanja Srbije na drugim ratištima i dodao da to pokreće određene zakonske konsekvence koje će biti sprovedene kada budu bili privedeni pred državne organe.

Ministar je pozvao ljude koji su hrabri i odvažni, koji vole da pokažu svoje borbene sposobnosti da dođu u Vojsku Srbije, MUP.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike